SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Likvidirana Probanka prodaja svoje premoženje

2

termometer

 | Foto:
Probanka je objavila vabilo k dajanju ponudb za nakup njenih pravnih razmerij, ki jih je sklenila s prebivalstvom ter z majhnimi in srednje velikimi podjetji, ki so redni plačniki.

Probanka, ki je v postopku nadzorovane likvidacije, prodaja sklope pravnih razmerij z občani (kreditne in potencialne terjatve, transakcijski računi, depoziti), posamezne poslovne enote in likvidature banke (poslovni prostori z opremo) ter dejavnost poslovanja s prebivalstvom (poleg zgradb in opreme bi kupec prevzel tudi zaposlene posamezne enote banke), je razvidno iz vabila, objavljenega v časniku Finance. Zainteresirane osebe vabi, naj ji ponudbe posredujejo do 10. januarja.

Banka prodaja razmerja z majhnimi in srednje velikimi podjetji Ponudbe se morajo nanašati na odkup pravnih razmerij, lahko pa tudi še na nakup poslovnih enot in dejavnost poslovanja s prebivalstvom. Banka prodaja tudi sklope poslovnih razmerij, ki jih je sklenila z majhnimi in srednje velikimi podjetji, ki so redni plačniki (kreditne in potencialne terjatve, transakcijski računi, depoziti), ter te sklope skupaj z zaposlenimi. Tudi tu je obvezni del ponudbe ponudba za odkup pravnih razmerij, lahko pa ponudniki izrazijo interes tudi za prevzem zaposleni.

V obeh primerih, tako glede poslov z občani kot z manjšimi podjetji, se lahko ponudbe nanašajo na vse ali na posamezne sklope, pri čemer bodo imeli ponudniki za celoten paket prednost. Banka lahko enega ali več ponudnikov povabi k nadaljnjim pogajanjem.

Prodajo dela kreditnih poslov je pričakovati tudi s strani Factor banke Probanka je prejšnji teden že objavila vabilo za ponudbe za prevzem njene dejavnosti borznega posredovanja in gospodarjenja s finančnimi instrumenti ter vzajemnega pokojninskega sklada Delta. Prodajo dela kreditnih poslov je pričakovati tudi s strani Factor banke, za katero je Banka Slovenije prav tako uvedla postopek nadzorovane likvidacije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin