SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Koronavirus stresel finančne trge

Fortrade
Oglasno sporočilo

Pojav korona virus pretresa velike svetovne borze, ko vlagatelji ocenjujejo vpliv in dolžino trenutne zdravstvene krize. Kitajsko najbolj ranljivo gospodarstvo ni edino, ki ima posledice.

Fortrade je za vse, ki jih zanima učenje trgovanja na svetovnem borznem trgu (tako imenovane pogodbe o finančnih razlikah CFD), ki želijo vedeti več, pripravil brezplačen priročnik Korak-po-korak: Kako trgovati. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Fortrade

Ameriška borza je še vedno blizu rekordno visokih mej. V zadnjih dneh smo bili priča padanju cen delnic. Borzni indeks Dow Jones je 31. januarja izgubil več kot 600 točk, kar je zaznamovalo največji padec cen delnic na Wall Streetu v zadnjih šestih mesecih. V tem obdobju so podjetja, kot so Walt Disney, Starbucks, Lufthansa, British Airways in Apple, sporočila, da zapirajo svoje prodajalne, začasno prekinjajo potovanja in drugače zmanjšujejo svoje delovanje na območjih, ki jih je prizadel virus. Na Londonski borzi sta Rio Tinto in Glencore med največjimi poraženci zaradi strahov, da lahko povpraševanje po kovinah in mineralih na Kitajskem upade.

Fortrade

S Šangajske borze, ki se je odprla pozno po praznovanju lunarnega novega leta, je bilo izbrisanih skoraj 400 milijard dolarjev. Kitajska nacionalna banka je že vbrizgala dodatnih 1,2 milijarde juanov (več kot 170 milijonov dolarjev) v kitajski bančni sistem, da bi spodbudila svoje gospodarstvo. Posledično se je juan znižal v primerjavi z drugimi valutami, zlasti v primerjavi z dolarjem. Avstralski in novozelandski dolar sta na drugi strani tudi padla, saj sta gospodarstvi obeh najbolj oddaljenih držav tesno povezani s Kitajsko, ki je njun največji trgovinski partner.

 

Fortrade

Medtem se poleg občasnih nihanj cena zlata še vedno približuje najvišjim ravnem od leta 2013. Tržno zlato je tradicionalno prevzelo vlogo finančne oaze, v katero vlagajo vlagatelji v času krize.

Fortrade

Z višanjem cene zlata pa je cena surove nafte pod velikim pritiskom. Samo nekaj tednov po nastanku koronavirusa se je povpraševanje po nafti na Kitajskem zmanjšalo za 20 odstotkov zaradi zaustavitev letalskih letov, cestnega prometa in proizvodnje. Kitajska je največji svetovni uvoznik nafte, saj porabi 13 na vsakih 100 sodov, proizvedenih po vsem svetu. Zmanjšanje kitajske potrošnje zelo vpliva na svetovno potrošnjo, kar vpliva na velika naftna podjetja.

 

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

CFD-ji so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 74 % računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Morate razmisliti, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, a ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse stranke in zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne predstavlja ne ponudbe ne povpraševanja ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin