SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ikea še korak bližje Ljubljani

2

termometer

 | Foto:
Družba Triglav Upravljanje nepremičnin, ki je v lasti Zavarovalnice Triglav, je danes s švedsko Ikeo sklenila predpogodbo o prodaji zemljišča na območju ljubljanskega BTC.

Pogodba bo sklenjena po izpolnitvi več odložnih pogojev, med njimi je najpomembnejši sprememba prostorskega načrta za to zemljišče, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Zavarovalnice Triglav, kjer pravijo, da bodo v primeru uspešne uresničitve prodaje zemljišča javnost o tem tudi obvestili. Koliko bodo iztržili s prodajo zemljišča niso razkrili.

Skupina Triglav prodaja dobrih 60 odstotkov zemljišča, ki je v njeni lasti v navedenem predelu. Preostanek zemljišča je skladno s strateškimi usmeritvami skupine tudi namenjen prodaji morebitnim drugim zainteresiranim kupcem, so zapisali v Zavarovalnici Triglav.

Pred pol leta podpis memoranduma Ikea je septembra lani z Mestno občino Ljubljana podpisala memorandum za gradnjo trgovine v Ljubljani. Investicija na površini približno 30 tisoč kvadratnih metov, vredna 80 milijonov evrov, naj bi odprla okoli 300 delovnih mest.

V Ikei takrat o časovnici gradnje trgovine niso želeli govoriti, so pa poudarili, da so z memorandumom potrdili resnost in izrazili pričakovanje, da se bodo vsa vprašanja – infrastrukture, potrebnih dovoljenj in sprememb urbanističnih načrtov – reševala hitro in učinkovito, seveda pa v okviru predpisanih postopkov.

Janković odprtje trgovine pričakuje čez dve leti Bolj zgovoren je bil takrat ljubljanski župan Zoran Janković, ki je izrazil pričakovanje, da bodo letos pripravljeni vsi potrebni dokumenti in da bo trgovina odprta v letu 2017.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin