SiolNET. Posel danes Novice
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

DUTB zapušča eden od treh izvršnih direktorjev

0,75

termometer

Bojan Gantar, Alpina |  | Foto: STA
Foto: STA

Izvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Bojan Gantar, odgovoren za upravljanje terjatev in naložb, bo s 30. septembrom zapustil ta položaj. Upravni odbor se je z njegovim odstopom seznanil, ni pa še sprejel odločitve glede nadaljnjega vodenja tega področja, so sporočili iz DUTB.

Bojan Gantar je funkcijo izvršnega direktorja DUTB prevzel 27. maja 2019. V svoji več kot 20-letni karieri je zasedal različne vodstvene položaje ter delal v družbah Hidria Rotomatika in znotraj skupine Hidria ter v Trimu. Pred nastopom funkcije izvršnega direktorja DUTB je bil generalni direktor družbe Alpina.

V DUTB je zasedal mesto enega od treh izvršnih direktorjev, ki jih imenujejo neizvršni direktorji. Glavni izvršni direktor DUTB je Matej Pirc, izvršni direktor je še Andraž Grum.

Upravni odbor poleg izvršnih direktorjev sestavljajo štirje neizvršni direktorji. Glavni neizvršni direktor DUTB je od začetka junija prvi mož Pošte Slovenija Boris Novak, mesta neizvršnih direktorjev DUTB pa zasedajo še Marko Tišma, Aleksander Lozej in Alenka Urnaut Ropoša.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin