SiolNET. Posel danes Novice
5,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bi kupili, kar je ostalo od Adrie?

5,15

termometer

Adria Airways
Foto: Klemen Korenjak

Manj kot dva tedna po tem, ko je Adria Airways razglasila stečaj, je na prodaj premoženje, ki je še ostalo v stečajni masi.

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik je danes objavil vabilo k dajanju ponudb za odkup premoženja iz stečajne mase. Ponudbe bo zbiral do 10. novembra.

"Želimo preveriti, kakšen je interes morebitnih kupcev, da vemo, kako postopati naprej," je pojasnil Pustatičnik. Klice interesentov je dobival že prvi dan stečaja, je dodal, z zbiranjem pisnih ponudb pa želi preveriti, kako resni so ponudniki, preden bo ocenil premoženje. Več ni želel povedati.

Zainteresiranim ponudnikom ponuja v odkup Adrio kot poslovno celoto. Kdorkoli jo bo kupil, bo moral še vedno pridobiti vsa dovoljenja, ki jih je Adria že izgubila. Poleg tega bo moral na novo najeti letala. Kot je znano, so letala že zasegle lizinške družbe, več kot 500 zaposlenih dobiva odpovedi, z začetkom stečaja pa so začeli odpovedovati tudi pogodbe, ki jih je imela Adria sklenjene z letališči, dobavitelji goriva, serviserji,...

Možen je tudi nakup posameznih delov premoženja v stečajni masi. Po naših informacijah ima Adria v lasti stavbno pravico na zemljišču na Brniku, kjer stoji upravna stavba, terjatve do kupcev, letalski rezervni deli, oprema ter dve manjši stanovanji v Ljubljani in čateških toplicah.

V stečajni masi bo po morebitni prodaji ostala zgolj lupina, z izkupičkom pa bodo poplačali dobavitelje in druge upnike, ki jim Adria po zadnjih podatkih dolguje več kot 60 milijonov evrov.

Adria Airways Posel danes Novo upanje na pogorišču Adrie Airways: povezovanje s tujim prevoznikom #video Adria Airways Posel danes Kdo bo vodil stečaj Adrie Airways Adria Airways Posel danes Konec je: Adria Airways gre v stečaj

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin