Četrtek,
22. 8. 2013,
8.36

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Kitajska

Natisni članek

Četrtek, 22. 8. 2013, 8.36

8 let, 4 mesece

Žrtev trgovine z otroki svoje biološke starše našla po 19 letih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ko je bil star komaj dve leti, so ga ukradli na ulici, medtem ko je s staršema nakupoval v Guangzhouu. Od takrat je odraščal brez kakršnekoli informacije o svojem poreklu.

21-letni kitajski študent Xiao Ji je po 19 letih s pomočjo rutinskega testa DNK le našel svoje starše.

Rutinsko pregledovanje DNK Ko je bil star dve leti, so ga trgovci z otroki ukradli njegovim biološkim staršem in ga prodali paru v sosednji provinci Fujian.

Njegova biološka starša Huang Shouping in Lin ga nikoli nista nehala iskati. Kot sta dejala, sta vedno vedela, da ga bosta našla, in naredila sta vse, da bi se to zgodilo.

Na Kitajskem se DNK posvojenih otrok primerja s pogrešanimi in tako so med rutinskim pregledovanjem DNK ugotovili, da je Xiao Ji eden od pogrešanih otrok. Odkritje je navdušilo tako starše kot sina.

Posvojiteljema dejal, da nima denarja, da bi skrbel za otroka, zato ga je prodal "Zdaj imam štiri starše. Moji posvojitelji so bili super zame, zdaj pa sem dobil novo družino, ki jo bom počasi spoznal," je dejal Xiao.

Oče, ki ga je posvojil, je sicer dejal, da ni vedel, da je bil deček ukraden. "Z ženo nisva mogla imeti otrok, moški, ki mi ga je prodal, pa je dejal, da nima denarja, da bi zanj skrbel," je pojasnil.