Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
12.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDZ

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 12.47

8 let

Željko Reiner iz HDZ postal predsednik sabora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Večina poslancev osmega sklica hrvaškega sabora je danes za predsednika parlamenta potrdila akademika Željka Reinerja, ki je bil kandidat desne Domoljubne koalicije in stranke Most neodvisnih list.

Današnja seja hrvaškega sabora je bila tudi ustanovna, potem ko so potrdili Reinerja kot edinega kandidata za predsednika parlamenta. Reiner je bil podpredsednik sabora v prejšnjem sklicu sabora. Med drugim je bil tudi hrvaški minister za zdravstvo med letoma 1998 in 2000.

Je redni profesor na zagrebški medicinski fakulteti kot tudi član hrvaške akademije znanosti in umetnosti in kraljevske akademije v Londonu.

Prvo sejo v začetku decembra so prekinili Sabor se je na ustanovni seji sestal pet dni zatem, ko je predsednica države Kolinda Grabar-Kitarović mandat za sestavo nove vlade podelila kandidatu desne Domoljubne koalicije in stranke Most neodvisnih list Tihomirju Oreškoviću.

Poslanci osmega sklica sabora so se sicer na prvi seji po novembrskih parlamentarnih volitvah sestali že v začetku decembra, vendar so jo prekinili, ker ni bilo dovolj glasov za izvolitev predsednika parlamenta.

Milanović ostro po navezi Domoljubne koalicije, Mosta in Bandića Predsednik SDP Zoran Milanović je po glasovanju izrazil obžalovanje, ker je Most v zavezništvu s "kriminalno, vohunsko in proustaško koalicijo".

Protestniki pred stanovanjem Grabar-Kitarovićeve zahtevali nove volitve Približno 100 protestnikov je pred stanovanjem hrvaške predsednice Kolinde Grabar-Kitarović zvečer zahtevalo nove parlamentarne volitve. Izražali so nezadovoljstvo zaradi sodelovanja desne Domoljubne koalicije in stranke Most neodvisnih list, ki sta oblikovali saborsko večino.

Ne spreglejte