SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zamrznjeni konflikt v Gorskem Karabahu še vedno brez rešitve

1

termometer

V Rusiji je propadel še zadnji poskus rešitve za zamrznjen konflikt v Gorskem Karabahu.

Ob posredovanju ruskega predsednika Dmitrija Medvedjeva sta se v ruskem mestu Kazan v petek sešla predsednika Armenije in Azerbajdžana, Serž Sarkisjan in Ilham Alijev, a do zbližanja stališč ni prišlo. Kot je ob tem v Erevanu še sporočil armenski zunanji minister Edvard Nalbandžan, je srečanje propadlo, ker naj bi Azerbajdžan zavrnil podpis osnutka glede ozemeljskega spora.

Baku želel spremeniti okoli deset točk v dokumentu?

"Kazan ni prinesel rešitve, ker Azerbajdžan ni bil pripravljen sprejeti zadnje verzije osnovnih načel," je v sporočilu za javnost zapisal Nalbandžan. Po njegovih trditvah naj bi Baku želel spremeniti "okoli deset" točk v dokumentu, ki so ga imeli že dolgo na mizi.

"Armenska stran zavaja mednarodno skupnost"

Po drugi strani pa Baku trdi, da je Azerbajdžan naredil vse, da bi našli mirno rešitev spora. "Armenska stran zavaja mednarodno skupnost in izkorišča okoliščine pogajanj za dosego lastnih ciljev," je povedal predstavnik urada azerbajdžanskega predsednika Novruz Mamedov. "Pogajanja so zelo težka, a mi bomo še naprej zagovarjali naša stališča in načela," je poudaril.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin