Petek,
17. 7. 2020,
9.23

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

8

Natisni članek

pandemija epidemija Koronavirus

Petek, 17. 7. 2020, 9.23

3 leta, 9 mesecev

Brutalne številke: po svetu padajo žalostni mejniki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

8

Število okuženih z novim koronavirusom v Braziliji je v četrtek preseglo dva milijona, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. Za covid-19 je v tej južnoameriški državi umrlo skupaj 76.600 ljudi. Situacija je vse slabša tudi v ZDA, Indiji in Avstraliji.

Maska. Onesnaženje.
Novice Maske postajajo epidemiološka in ekološka težava

Po uradnih podatkih brazilskih oblasti se z novim koronavirusom vsak dan okuži okoli 40 tisoč ljudi. Strokovnjaki ocenjujejo, da so dejanske številke v državi z 210 milijoni prebivalcev bistveno višje, predvsem zaradi pomanjkanja testiranj. Brazilija je v pandemiji covid-19 daleč najbolj prizadeta država v Latinski Ameriki, po številu smrti pa je na drugem mestu, za ZDA.

Okužen je tudi brazilski predsednik Jair Bolsonaro, ki covid-19 ne pripisuje velikega pomena in trdi, da bodo gospodarske posledice hujše od bolezni. Čeprav število okuženih in smrtnih žrtev še naprej narašča, marsikje v državi dodatno rahljajo ukrepe za zajezitev pandemije, ki so jih uvedle lokalne oblasti. Tako bodo v Riu de Janeiru danes odprli turistične znamenitosti in dovolili ekipne športe na plažah, je v četrtek sporočil tamkajšnji župan Marcelo Crivella.

V ZDA padel nov mejnik

V ZDA so v zadnjih 24 urah znova potrdili rekordno število novih okužb z novim koronavirusom. Po podatkih Univerze Johnsa Hopkinsa so jih zabeležili 77.300, kar je največ od začetka epidemije. Zadnji rekord je bil 10. julija, ko so potrdili 67.800 okužb v enem dnevu.

V ZDA so doslej potrdili več kot 3,5 milijona primerov okužbe, zaradi covida-19 pa je umrlo več kot 138.000 ljudi. Od začetka rahljanja ukrepov po državi v juniju število okužb skokovito narašča, še posebej na jugu in jugozahodu države. Med najbolj prizadetimi so zvezne države Florida, Kalifornija, Teksas in Georgia. Več zveznih držav je zato že upočasnilo ali ustavilo vnovično odpiranje gospodarstva in omilitev ukrepov, piše STA.