Ponedeljek,
25. 7. 2022,
16.10

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,61

10

Natisni članek

mladič narava človek napad morski lev

Ponedeljek, 25. 7. 2022, 16.10

1 leto, 9 mesecev

Turisti za las ubežali pred tragedijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,61

10

Družbena omrežja so preplavili pretresljivi videoposnetki iz Kalifornije in s Havajev, ki dokazujejo, da je pri srečanju z divjimi živalmi nujno upoštevanje navodil oblasti. Na havajski plaži je tako samica morskega leva poškodovala žensko, na kalifornijski plaži pa so prav tako pred morskimi levi turisti v strahu za življenje bežali s plaže. 

Videoposnetek incidenta na Havajih prikazuje žensko, ki plava približno deset metrov od obale, ko jo napade samica morskega leva, da bi zaščitila svojega mladiča. "Slišali ste jo, kako kriči. Uboga ženska je bila prestrašena," je lokalnim medijem povedal Marcus Faigle, ki je bil priča dogodku.

Novice Deklica mu je obrnila hrbet, ta pa je skočil in jo potegnil v morje #video
Trendi Shakiro napadel morski lev

Plavalko so predhodno opozorili na nevarnosti na tem območju, so povedali pristojni, a je ignorirala opozorila. Poškodovano žensko, ki ima po spopadu z morskim levom poškodovano roko, so iz vode potegnili mimoidoči.

Ob obali Waikiki so opozorilni znaki in vrvi, ki meščanom preprečujejo kopanje na tem območju, nameščeni, odkar je Rocky v začetku julija skotila mladiča, še poročajo tuji mediji.

Snemala turiste, ker se ji je zdelo zabavno 

Počitnice si bodo za vse življenje zapomnili tudi številni turisti na kalifornijski plaži La Jolla Cove, ko sta dva morska leva stekla proti ljudem in povzročila stampedo.

"Začela sem snemati, ker se mi je zdelo zelo smešno gledati vse te turiste, ki bežijo pred ogromnimi morskimi levi," je po poročanju The Washington Post povedala Charlianne Yeyna, katere videoposnetek je postal hit na družbenih omrežjih.

Yeynova še trdi, da je opazovala ogromne morske leve, ki so spali na plaži, ko se jim je približala ženska, da bi jih fotografirala. Bila je očitno preblizu, saj se je eden prebudil in pognal proti množici ljudi. 

Novice Na Dunaju se je skotil mladiček morskega leva

Morski levi so na plaži La Jolla Cove pogosti, zato obiskovalce pristojni prosijo, naj upoštevajo varno razdaljo. Oznake "Ne približuj se" so tu postavljene vso sezono gnezdenja, da zaščitijo samice te vrste in njihove mladiče.

Sportal Morski lev napadel veslače osmerca
Novice Morski lev v živalskem vrtu ugriznil dečka
Novice Morski levi zaradi taljenja ledu ogroženi
Novice Nova zvezda berlinskega živalskega vrta je morski levček Volker