SiolNET. Novice Svet
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi piloti družbe Lufthansa grozijo s stavko

0,08

termometer

Lufthansa | Lufthansa je trenutno v sporu z letališkim osebjem, ki je v sredo sodelovalo v 24-urni stavki, ki je povzročila velike motnje v letalskem prometu. Njihov sindikat zahteva 9,5-odstotno povišanje plač. V obeh primerih je vodstvo do zdaj zavrnilo zahteve. | Foto: Reuters
Lufthansa je trenutno v sporu z letališkim osebjem, ki je v sredo sodelovalo v 24-urni stavki, ki je povzročila velike motnje v letalskem prometu. Njihov sindikat zahteva 9,5-odstotno povišanje plač. V obeh primerih je vodstvo do zdaj zavrnilo zahteve. Foto: Reuters

Piloti največjega evropskega letalskega prevoznika Lufthansa so z veliko večino podprli stavko, s katero bodo zahtevali višje plače, je danes sporočil njihov sindikat. Na glasovanju je stavko podprlo 97,6 odstotka pilotov potniškega prometa in 99,3 odstotka pilotov tovornega prometa, udeležilo pa se ga je približno 95 odstotkov članov.

Sindikat je dejal, da bo nemudoma ponovno začel pogajanja z vodstvom, ki so trenutno na mrtvi točki, s še večjo podporo svojih članov. Sindikat je prav tako poudaril, da rezultat posvetovanja še ne pomeni, da bo dejansko prišlo do stavke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Lufthansa ima približno 5.500 pilotov, ki opravljajo potniške in tovorne prevoze. Ti zahtevajo 5,5-odstotno zvišanje plač v letošnjem letu, ki mu bo sledila samodejna indeksacija glede na inflacijo. Sindikat zahteva tudi jamstvo glede velikosti Lufthansine flote, da bi pilotom zagotovili delovna mesta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin