Nedelja,
14. 7. 2024,
8.10

Osveženo pred

1 dan, 21 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,68

Natisni članek

Donald Trump

Nedelja, 14. 7. 2024, 8.10

1 dan, 21 ur

Trump nekaj ur po napadu: Nemudoma sem vedel, da je nekaj narobe ... #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,68
Trump | Foto X/@margommartin

Foto: X/@margommartin

Nekaj ur po poskusu atentata na nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa se je na omrežju X pojavil videoposnetek Trumpove asistentke Margo Martin, na katerem je videti Trumpa, ki se sprehodi iz letala, ob njem pa zapisala: "Močen in vzdržljiv. Nikoli se ne bo nehal boriti za Ameriko."

Donald Trump se je že oglasil v javnosti in se zahvalil tajni službi in drugim policijskim agencijam za hitro ukrepanje. Izrazil je sožalje žrtvam in dejal, da je neverjetno, da se lahko kaj takega zgodi v ZDA.

"Ustreljen sem bil z nabojem, ki je prebil zgornji del mojega desnega ušesa. Nemudoma sem vedel, da je nekaj narobe, ker sem slišal šum in strele ter takoj občutil naboj skozi kožo. Bilo je veliko krvi in sem se zavedel, kaj se dogaja. Bog blagoslovi Ameriko," je sporočil Trump.

Zadnji uspešen atentat na ameriškega predsednika se je zgodil leta 1963

Zadnji uspešen atentat na ameriškega predsednika se je zgodil leta 1963, ko je bil v Dallasu ubit demokrat John F. Kennedy. Njegov brat Robert Kennedy je bil ustreljen leta 1968 med predsedniško kampanjo.

Nacionalni odbor republikanske stranke je kasneje sporočil, da bo nacionalna konvencija za potrditev Trumpove predsedniške kandidature v Milwaukeeju potekala v skladu z urnikom. Začela se bo v ponedeljek, Trump pa bo na koncu v četrtek sprejel nominacijo, poroča televizija CNN, ki navaja neimenovanega republikanskega uradnika.