SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tečaji prostitucije za začetnice

1

termometer

V Španiji so prostitutke organizirale tečaje za vse ženske, ki bi si želele postati prostitutke.

V krizi je vse mogoče, bi rekli Španci. Že pred časom so mediji poročali o povečanem številu prostitutk v Španiji, kar naj bi bila posledica krize. Zdaj pa je organizacija Asociación de Profesionales del Sexo, Združenje spolnih delavk, v Barceloni organizirala štiriurni tečaj, namenjen vsem ženskam, ki bi želele postati prostitutke. Cena tečaja je bila 45 evrov na udeleženko.

Znanje o marketingu in davkih

"Vsi profesionalci potrebujejo izobraževanje, tudi prostitutke," je za Guardian dejala organizatorka tečaja Conxa Borell: "Naš poklic ni lahek. V nobenem drugem poklicu ne delite toliko intimnosti kot v prostituciji."

Za tečaj so se odločile, ker je bila lanska delavnica o prostituciji razprodana, prepričane pa so, da še obstaja povpraševanje po znanju, ki ga potrebujejo prostitutke. Tečaja se je udeležilo 15 žensk, starih do 22 do 50 let. Dobile so osnovno znanje o marketingu, davkih, trikih najstarejše obrti, pogovarjale pa so se tudi o stigmi prostitucije. Organizatorke tečaja so prepričane, da so se ženske za to odločile, da bi pomagale svojim družinam, ki so se znašle v krizi.

Ogorčene feministke

Španske feministke pa so se seveda razjezile zaradi tako odkrite reklame za prostitucijo. Lidia Falcón, ustanoviteljica Feministične stranke Španije, je zahtevala pojasnilo vlade, ali organizacija, ki prireja take tečaje, dobi kakšna proračunska sredstva, kar bi bilo po njenem mnenju nezaslišano. Organizatorkam očitajo, da žensko obravnavajo kot kos mesa, ki se lahko prodaja, ko mož izgubi službo.

Feministke tudi trdijo, da ne obstajajo ženske, ki bi se samo po svobodni volji odločile za prostitucijo, temveč so vanjo vedno prisiljene, zato se zavzemajo za prepoved prostitucije. Ta je v Španiji sicer dovoljena, a ni regulirana. Delno so je regulirali v Barceloni, kjer so prepovedali delovanje prostitutk na ulicah.

Tečaji tudi na univerzah

Ocenjujejo, da je v Španiji okoli 400 tisoč spolnih delavk in delavcev, skozi njihove roke pa gre dnevno okoli 50 milijonov evrov. To ni prvič, da so v Španiji organizirali tečaje za prostitutke. Lani so jih oglaševali celo na univerzi v Valencii. Po posredovanju policije so ugotovili, da organizacija, ki je oglaševala tečaje, z ničemer ni kršila zakonov. Izkazalo se je tudi, da so podobne tečaje organizirali že osem let zapored.

Španske prostitutke so očitno dobro izobražene.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin