Ponedeljek,
3. 6. 2013,
6.53

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Kitajska požar

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 6.53

8 let, 4 mesece

Požar na perutninski farmi zahteval najmanj 119 življenj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na neki perutninski farmi na Kitajskem je po seriji eksplozij na električnem sistemu celoten kompleks zajel ogenj. Umrlo je najmanj 119 ljudi, 54 je ranjenih.

Ogenj je izbruhnil po tem, ko so na električnem sistemu nastale tri eksplozije, zaradi česar se je ogenj razširil na celoten kompleks.

V času nesreče je bilo v tovarni Baouyuan v kraju Dehui v pokrajini Jilin več kot 300 delavcev, približno stotim naj bi požaru uspelo uiti, številni pa so ostali ujeti v objektih, saj evakuacijo otežuje zapletena notranja struktura stav in ozki hodniki.

Vzrok požara še ni znan, je pa državna televizija CCTV poročala, da so priče slišale eksplozije in da naj bi prišlo do uhajanja tekočega amoniaka, ki ga uporabljajo pri hlajenju prostorov za shranjevanje mesnih izdelkov.

Tamkajšnje oblasti so na kraj nesreče poslale več kot 500 gasilcev in najmanj 270 zdravnikov in zdravstvenih tehnikov, evakuirali pa so tudi območje okoli tovarne, kjer živi okoli 3.000 ljudi.

Tovarna je bila zgrajena leta 2009, v njej je bilo zaposlenih 1200 ljudi, ki so na leto izdelali 67.000 ton izdelkov iz perutninskega mesa.