SiolNET. Novice Svet
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osem let zapora: nekdanji nemški duhovnik obtožen zlorabe otrok

0,06

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sodišče na Bavarskem je danes nekdanjega katoliškega duhovnika obsodilo na osem let in pol zapora zaradi več kot 100 primerov spolnih zlorab otrok. Nekdanji duhovnik je bil sicer v zaporu že od leta 2003 do 2009, prav tako zaradi spolnih zlorab otrok, a je po prestani kazni ponaredil dokumentacijo, tako da se je lahko znova zaposlil kot duhovnik.

Pred prestajanjem nove zaporne kazni bo moral 53-letnik še na psihiatrično zdravljenje, ki bo lahko trajalo tudi več let, odločitev sodišča v mestu Deggendorf povzema nemška tiskovna agencija dpa. Sodnik Thomas Trautwein je sicer izrazil dvom, da bo zdravljenje uspešno.

Zaradi priznanja krivde je mogoče, da bo obsojeni duhovnik nekoč znova na prostosti; pogoj za njegovo izpustitev bo ocena, da ne pomeni več grožnje za družbo.

Sodišče je nekdanjega duhovnika med drugim spoznalo za krivega resne spolne zlorabe petih dečkov v več kot 100 primerih od devetdesetih let prejšnjega stoletja, poskusa posilstva 18-letnice in posedovanja otroške pornografije.

Nekdanji duhovnik je za zapahi že preživel pet let in pol zaradi spolnih zlorab, izpustili pa so ga leta 2009. Pred tem ga je leta 2008 cerkveno sodišče izločilo iz svojih vrst in mu prepovedalo opravljanje službe duhovnika. A ko je prišel na svobodo je ponaredil dokumente in si priskrbel novo dovoljenje za opravljanje dela duhovnika.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin