Sreda,
29. 1. 2014,
18.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

novinar grožnja kongres ZDA

Sreda, 29. 1. 2014, 18.52

8 let

Kongresnik novinarju zagrozil, da ga bo vrgel z balkona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Republikanski zvezni kongresnik Michael Grimm je novinarju zagrozil, da ga bo vrgel z balkona in prelomil na dvoje, ker mu je postavil vprašanje o preiskavi financiranja njegove volilne kampanje.

Kongresnik je to storil pri prižgani kameri in je v uvodnem sporočilu za javnost po incidentu vztrajal, da ni naredil nič narobe. "Bil sem hudo jezen, ker sem televiziji NY1 naredil uslugo s prvo izjavo pred vsemi drugimi mediji. Novinar pa je na koncu sprožil nizek udarec, zaradi česar sem ga verbalno oštel. Pričakoval sem profesionalizem in spoštovanje. Dvomim, da se prvi kongresnik, ki je oštel novinarja in zagotovi ne bom zadnji," je brez kesanja sporočil Grimm.

Politikova jeza je trajala sicer le dokler ni ugotovil, da to za njegovo kariero ni najbolj modra poteza, saj so se nanj vsule ogorčene kritike demokratov in drugih medijev. Zato je v sredo zjutraj poklical novinarja Michaela Scotta in se mu iskreno opravičil za izpad v kongresni palači v Washingtonu. Scott je opravičilo sprejel z mnenjem, da se mu je zdelo povsem iskreno.

"Sploh nisi moški. Prelomil te bom na dvoje kot dečka" Izmenjava besed bo še nekaj časa zabavala gledalce NY1. Grimm je Obamov govor kritiziral, da deli Ameriko na bogato in revno, na vprašanje o preiskavi njegove kampanje pa je odgovor zavrnil. Novinar je prispevek v živo sklenil s predajo besede voditelju v studio, Grimm pa je mislil, da je kamera ugasnjena in je pristopil nazaj ter dejal: "Če mi to storiš še enkrat, te bom vrgel z usranega balkona. Sploh nisi moški. Prelomil te bom na dvoje kot dečka," je med drugim dejal Grimm.

Zvezna policija preiskuje financiranje Grimmove volilne kampanje iz leta 2010, vendar kongresnik ni predmet preiskave. FBI je obtožil 47-letno Diano Durand, da je kršila volilno zakonodajo s tem, da je Grimmovi kampanji najprej osebno nakazala največji dovoljeni znesek 4800 dolarjev. Nato je našla štiri prijatelje, ki jih je prepričala, naj storijo podobno in jim potem vrnila denar.