Četrtek,
17. 10. 2024,
7.52

Osveženo pred

4 ure, 3 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Natisni članek

politika intervju ZDA volitve Donald Trump Kamala Harris

Četrtek, 17. 10. 2024, 7.52

4 ure, 3 minute

Kamala Harris v intervjuju za Fox News odločno zagovarjala svoja stališča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Kamala Harris, intervju, Fox News | Predsedniška kandidatka se je sicer izognila jasnim odgovorom na vprašanja glede krize z nezakonitim priseljevanjem v ZDA in svojih stališč glede transspolnih oseb, odgovore je obračala v smer kritik na račun Trumpa. Ponavljala je, da bo vedno sledila zakonom. | Foto Reuters

Predsedniška kandidatka se je sicer izognila jasnim odgovorom na vprašanja glede krize z nezakonitim priseljevanjem v ZDA in svojih stališč glede transspolnih oseb, odgovore je obračala v smer kritik na račun Trumpa. Ponavljala je, da bo vedno sledila zakonom.

Foto: Reuters

Demokratska predsedniška kandidatka Kamala Harris je v sredo podala svoj prvi intervju za televizijo Fox News, ki je sicer naklonjena republikancem. Pogovor je izkoristila za ostre napade na svojega protikandidata Donalda Trumpa in med drugim dejala, da njeno vodenje države ne bo zgolj nadaljevanje mandata trenutnega predsednika Joeja Bidna.

Komentatorji televizije Fox so jo po intervjuju sicer kritizirali, ampak ji obenem priznali pogum, da je prišla na njihovo televizijo. Trumpa si denimo na liberalni televiziji MSNBC ni mogoče zamisliti, saj se republikanski kandidat izogiba tudi bolj neopredeljenim medijem, kot je televizija CBS.

Harris je v pogovoru za Fox News večkrat ponovila, da je Trump potencialen diktator, ki želi zapirati domače politične nasprotnike, kar je doslej tudi sam večkrat povedal na televiziji Fox.

Dejala je še, da njeno vodenje države ne bo le nadaljevanje politike sedanjega predsednika ZDA Joeja Bidna, vendar pri tem bistvenih razlik ni izpostavila.

Predvsem pa je poudarjala, da jo podpirajo številni republikanci, tudi člani nekdanje Trumpove vlade, česar gledalci televizije Fox News ne slišijo.

Pred intervjujem je imela v Pensilvaniji dogodek z volivci, pri čemer jo je spremljalo okrog sto sedanjih in nekdanjih politikov republikanske stranke. Harris je izpostavila, da namerava v svoji vladi imeti republikanskega člana kabineta, med svetovalci pa tudi konservativne strokovnjake.

Donald Trump.
Novice Zakaj Donald Trump skriva podatke?
Donald in Melania Trump
Novice Razkrita velika skrivnost, ki je Donalda in Melanio Trump pripeljala v Belo hišo
Donald Trump
Novice Trump v Pensilvaniji pozval k nasilnemu ukrepanju proti kriminalcem