Torek,
16. 1. 2018,
7.30

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,43

1

Natisni članek

Natisni članek

ZDA policija aretacija otroci ujetništvo starši

Torek, 16. 1. 2018, 7.30

6 let, 8 mesecev

Par v ujetništvu več let zadrževal svojih 13 otrok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,43

1

Louise Ann Turpin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kalifornijski policisti so v Perrisu vzhodno od Los Angelesa aretirali moškega in žensko, ki sta v svoji hiši v ujetništvu zadrževala 13 svojih otrok, starih od dveh pa do 29 let. Policija je par aretirala po tem, ko je njuni 17-letni hčerki uspelo pobegniti na prostost in dogodek prijaviti lokalni policiji.

17-letnica je policiji po poročanju tujih medijev sporočila, da so njeni bratje in sestre v hiši priklenjeni z verigami. Policisti so nato v kraju Perris vzhodno od Los Angelesa odkrili njene sorojence, ki so bili priklenjeni, umazani in lačni.

Ujetniki v slabem zdravstvenem stanju

Policisti so zato aretirali 57-letnega Davida Turpina ter 49-letno Louise Anno Turpin. Sodišče je obema odmerilo po devet milijonov dolarjev varščine, kar zagotavlja, da do konca sodnega procesa ne bosta mogla na prostost.

Po poročanju lokalnih medijev je 17-letnica, ki ji je uspelo pobegniti, bolj kot najstnici podobna desetletnemu otroku, saj naj bi delovala podhranjeno, hkrati pa je zelo umazana. 

Na postelje so bile priklenjene tudi odrasle osebe  

Policisti so bili po poročanju medijev zelo presenečeni, ko so izvedeli za pravo starost oseb, saj so bile med tistimi, ki so bili v hudem smradu priklenjeni na postelje, tudi odrasle osebe.

David Turpin ima prijavljeno zasebno osnovno šolo od prvega do 12. razreda, sebe pa predstavlja kot šolskega ravnatelja. Naslov šole, ki je bila uradno odprta marca 2011, je naslov njegove domače hiše, kjer so policisti odkrili ujetnike.