Sreda,
28. 5. 2014,
11.46

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

letalo Malezija satelit

Sreda, 28. 5. 2014, 11.46

5 let, 5 mesecev

Kaj morate vedeti o najnovejših podatkih o izginulem malezijskem letalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvič po več tednih so malezijske oblasti javnosti predstavile podatke o pogrešanem letalu, ki pred tem niso bili dostopni.

Strokovnjaki pravijo, da bodo potrebovali več tednov, da bodo razbrali, kaj natanko ti podatki pomenijo. Dokument je dolg 47 strani, vsebuje pa podatke o komunikaciji med letalom, ki je pogrešano od 8. marca, in satelitom telekomunikacijskega britanskega podjetja Inmarsat, poroča CNN.

Ali je v teh podatkih kakšna do zdaj neznana informacija? Podatki so zelo podrobni in celo profesionalci bodo potrebovali čas za analizo, so strokovnjaki povedali za CNN.

Se pa je tokrat pojavilo nekaj ključnih novih informacij. Podatki namreč vključujejo sedem t. i. stiskov rok, kot pri Inmarsatu žargonsko poimenujejo signale, ki sta si jih izmenjala satelit in letalo. Ti signali so preiskovalcem pomagali ugotoviti, da je letalo končalo v južnem Indijskem oceanu.

Satelit namreč pošlje kodiran signal letalu in ga s tem sprašuje: "Ali si tam?" Letalo mu nato prav tako s signalom odgovori: "Ja, tukaj sem."

Spomnimo … Da je malezijsko letalo z 239 ljudmi na krovu svojo pot končalo v južnem Indijskem oceanu, so svojcem sporočile malezijske oblasti konec marca.

Kaj je delni stisk roke? Inmarsat in avstralske oblasti so se ukvarjali tudi z vprašanjem, kako daleč stran od lokacije, kjer naj bi strmoglavilo, bi lahko bilo letalo. Iskalna akcija je bila namreč osredotočena na t. i. sedmi lok, ki predstavlja lokacijo delnega stiska rok med satelitom in letalom.

Preiskovalci verjamejo, da je to hkrati tudi lokacija, kjer je letalu zmanjkalo goriva. Ko se je to zgodilo, je komunikacijski sistem s satelitom nehal delovati, delni stisk roke pa je oddala komunikacijska naprava, ki je delovala na baterije.

Vodja iskalne akcije Angus Houston je bil prvi, ki je v začetku aprila predpostavil, da se je to lahko zgodilo.

Koliko časa bo trajala analiza poročil in podatkov? Mednarodna skupina strokovnjakov trenutno pregleduje podatke, ki jih je posredoval Inmarsat, in preverja že opravljeno analizo. Ta pregled bi lahko trajal še dva ali tri tedne.

Obstaja možnost, da bi lahko celo zožili območje iskanja ali ga celo prestavili, potem ko bi podatke še podrobneje analizirali. Tudi nekateri drugi strokovnjaki na tem področju, ki so zahtevali dostop do teh podatkov, menijo, da so ti preveč omejeni, da bi lahko na hitro preverili, ali je sklep podjetja Inmarsat pravilen.

Da bi to lahko potrdili, potrebujejo več časa.

Kakšen je odziv svojcev na zadnje informacije? Eden izmed svojcev, ki je v nesreči letala izgubil mamo, je povedal, da so podatki zelo tehnični, zato kot laiki na tem področju ne vedo, kaj točno pomenijo.

Sarah Bajc, partnerica ameriškega potnika na letalu Philipa Wooda, pa je za CNN dejala, da meni, da imajo malezijske oblasti še več informacij, ki pa jih prikrivajo. Meni tudi, da je malezijska vlada s podatki, ki jih je dobila od Inmarsata, manipulirala, preden jih je predstavila javnosti.

"Jasno je, da nekaj prikrivajo. Ali prikrivajo svojo lastno nesposobnost, ali prikrivajo napake, ali pa stvari prikrivajo zaradi nekoga drugega, na primer zaradi kakšne druge mogoče vlade," je dejala.

Povedala je še, da so družine stopile v stik z nekaterimi strokovnjaki in jih prosile za analizo podatkov, vendar je še prezgodaj, da bi lahko ugotovili kaj dokončnega.