Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 12. 2011,
9.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ZDA volitve

Torek, 13. 12. 2011, 9.18

7 let, 12 mesecev

Gingrich se je zaobljubil, da ne bo varal žene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodilni predsedniški kandidat republikancev Newt Gingrich je konservativni skupini "Vodja družine" iz Iowe poslal pisno prisego o tem, kako se bo obnašal, ko bo predsednik ZDA.

Pred tem mora seveda postati še republikanski predsedniški kandidat, nato pa še novembra 2012 na volitvah premagati Baracka Obamo.

Organizacijam, ki v tujini ženskam pomagajo pri splavu, bi odvzel denar za financiranje Gingrich se je tako zaobljubil, da bo odvzel denar za financiranje organizacij, ki v tujini ženskam pomagajo pri splavu, ter izrazil prepričanje, da se življenje začne ob spočetju. S kongresom bo sprejemal zakone za zaščito nerojenih in si prizadeval za odpravo zdravstvene reforme predsednika Obame.

"Poroke samo med moškim in žensko" Nasprotoval bo vsem sodnim, birokratskim ali zakonodajnim poskusom definiranja poroke, ki bi bilo drugačno od zveze med moškim in žensko. Institucijo zakonske zveze pa bo podpiral z osebno zvestobo svoji soprogi, pri čemer bo spoštoval poročne zaveze drugih ljudi, je zatrdil.

Do zdaj je obljubo še vedno prelomil Gingrich se je tako že četrtič po vrsti javno zaobljubil, da ne bo varal žene. Prvič je to storil leta 1962, ko se je poročil z Jackie Battley, ki jo je potem varal z Marianne Ginther, s katero se je poročil leta 1981. Drugo ženo je varal s Callisto Bisek, s katero se je poročil leta 2000.

Za odpuščanje je prosil boga in zadeva je zanj s tem končana Gingrich je nazadnje o svojih težavah z zakonsko zvestobo govoril v soboto na televizijskem soočenju republikanskih kandidatov, ko je pojasnil, da je za pretekle težave prosil boga za odpuščanje in zadeva je zanj s tem končana.

Gingrich je še prisegel, da bo odločno branil svobodo verskih organizacij ter si prizadeval za znižanje davkov in dolga ter povečanje zaposlovanja. Predsednik ZDA imenuje zvezne sodnike in Gingrich je prisegel, da bo imenoval le tiste, ki ustavo razumejo dobesedno tako, kot je bila napisana v 18. stoletju.

Ne spreglejte