Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2018,
17.53

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Hrvaška Croatia Airlines stavka

Torek, 3. 7. 2018, 17.53

5 let, 9 mesecev

Croatia Airlines sredi sezone v stavko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
croatia airlines | Foto STA

Foto: STA

Sindikat v hrvaškem letalskem prevozniku Croatia Airlines je za ponedeljek ob 6. uri napovedal začetek stavke, ker se z upravo ni uspel dogovoriti o novi kolektivni pogodbi. Pričakovati je gnečo na letališčih, saj bo stavka potekala med glavno turistično sezono.

Iz sindikata ORCA so danes sporočili, da bodo v ponedeljek ob 6. uri delo ustavili na sedežu podjetja v Zagrebu in v vseh poslovalnicah družbe. Napovedali so, da bodo stavkali do izpolnitev zahtev - želijo višje plače, podaljšanje veljavnosti kolektivne pogodbe in manj nadur. Spomnili so, da so v začetku junija dokončno propadli poskusi za dogovor z upravo in da so bili nato izpolnjeni zakonski pogoji za stavko.

Uprava je po napovedi stavke sporočila, da je ponudila zvišanje plač za 2,5 odstotka, izplačilo 1000 kun (135 evrov) regresa ter podaljšanje stare kolektivne pogodbe in podpis nove do konca leta 2019. Predlagala je tudi možnost, da bi kolektivno pogodbo ob nadaljevanju pogajanj po koncu letošnje turistične sezone podpisali do konca letošnjega leta.

Novice Šarec po triurnih pogovorih: Zaveza za koalicijo bo dana, ko bomo šteli glasovnice #video

V sindikatu ocenjujejo, da v aktualni upravi nimajo resnega sogovornika in da so v letu dni izčrpali vse možnosti za kakršen koli dogovor. Po junijski prekinitvi pogajanj so poudarili, da je družba postala žrtev katastrofalne poslovne politike in da zaradi vrste odpovedanih poletov in najema letal drugih prevoznikov trpi milijonske izgube.

Sindikat je vlado večkrat prosil, naj ukrepa, predvsem z imenovanjem nove redne uprave. V Banskih dvorih pa poudarjajo, da je edina rešitev pridobitev strateškega partnerja, ki pa ga zaenkrat ni na vidiku.

Državni zbor
Novice NSi na razpotju: Bolje vrabec v roki kot golob na strehi ali nemara izpustiti oba?
Ne spreglejte