Četrtek,
1. 8. 2024,
13.05

Osveženo pred

3 ure, 54 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
premier vlada Črna gora

Natisni članek

Četrtek, 1. 8. 2024, 13.05

3 ure, 54 minut

Črnogorska vlada se bo vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
Milojko Spajić | Črnogorskemu rekordu se lahko približa samo rekord Šrilanke iz leta 2005. Na fotografiji je črnogorski premier Milojko Spajić.   | Foto Guliverimage

Črnogorskemu rekordu se lahko približa samo rekord Šrilanke iz leta 2005. Na fotografiji je črnogorski premier Milojko Spajić.

Foto: Guliverimage

Guinnessova knjiga rekordov je začela postopek ocenjevanja pobude za razglasitev črnogorske vlade za svetovno rekorderko v novi kategoriji – največji gostoti izvršilne oblasti na prebivalca, je v sredo sporočila organizacija 35mm. Vlada države s približno 630 tisoč prebivalci po nedavnem preoblikovanju šteje 34 članov, kar je največ doslej.

Črnogorska nevladna organizacija 35mm je v sporočilu za javnost navedla, da je prejšnji teden začela postopek za registracijo svetovnega rekorda vlade v kategoriji največje gostote izvršne oblasti na prebivalca.

Kategorija ocenjuje najvišje število članov vlade, vključno z ministri, podpredsedniki vlade in premierjem, glede na skupno število prebivalcev.

Črnogorskemu rekordu se lahko približa le rekord Šrilanke 

V organizaciji so izpostavili, da ima Črna gora 633.158 prebivalcev. To po njihovih izračunih pomeni, da ima vlada, v kateri je 34 članov, po enega predstavnika izvršilne oblasti na vsakih 18.627 prebivalcev oz. 0,0000537 predstavnika izvršilne oblasti na prebivalca države.

Črnogorskemu rekordu se lahko približa samo rekord Šrilanke iz leta 2005, ko je ta država z več kot 20 milijoni prebivalcev imela 52 ministrov. Nemčija ima po drugi strani pri več kot 84 milijonih prebivalcev le 17 predstavnikov izvršilne oblasti, je še navedla črnogorska nevladna organizacija.

Hrvaška policija
Novice Pred hrvaško-črnogorsko mejo zaradi prehitevanja kolone izbruhnil množičen pretep
Boštjan Poklukar
Novice Poklukar v Črni gori: Kriminal ne pozna meja, zato se moramo povezovati