Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 7. 2011,
14.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

napad

Sobota, 30. 7. 2011, 14.49

8 let, 5 mesecev

Breivik na zaslišanju priznal več tarč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Desničarski skrajnež Anders Behring Breivik, ki je pred dobrim tednom dni izvedel smrtonosna napada na Norveškem, je imel po navedbah policistov v mislih več tarč.

Ali so med njimi res tudi norveška kraljeva palača ter sedež vladajoče laburistične stranke, kot so poročali mediji, pa policisti niso izdali.

"Gre za tarče, ki se za terorista zdijo naravna izbira" Breivik je na zaslišanja dejal, da so ga zanimale tudi druge tarče, je povedal predstavnik policije Paal-Fredrik Hjort Kraby. "Gre za tarče, ki se za terorista zdijo naravna izbira," je dejal, a podrobnosti ni želel navesti.

Je razmišlal tudi o napadu na kraljevo palačo? Tabloid Verdens Gang poroča, da naj bi Breivik razmišljal tudi o napadu na kraljevo palačo zaradi njene simbolne vrednosti ter na sedež laburistov zaradi njihove vloge pri ustvarjanju multikulturne družbe, ki jo je sam tako preziral.

Skupno ubil 77 ljudi Breivik je 22. julija na morilskem pohodu v Oslu in otoku Utoya ubil skupno 77 ljudi. V petek so ga norveški policisti zaslišali že drugič.

Ne spreglejte