SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bradley Manning prosi Obamo za pomilostitev

3

termometer

Ameriški vojak Bradley Manning, ki želi postati Chelsea Manning, je predsednika Baracka Obamo zaprosil za pomilostitev po obsodbi na 35 let zapora zaradi predaje dokumentov organizaciji WikiLeaks.

Vojak še ni uradno spremenil niti imena niti spola, zato je prošnja podpisana z imenom Bradley, ne Chelsea.

Začeti namerava hormonsko terapijo za spremembo spola Bradley Manning je po izreku do zdaj najvišje zaporne kazni za posredovanje tajnih dokumentov medijski organizaciji sporočil, da se ima za žensko in da si je spremenil ime v Chelsea Elizabeth Manning. Sporočil je tudi, da namerava začeti hormonsko terapijo za spremembo spola. Zaporniške oblasti v oporišču Fort Leavenworth so nato sporočile, da ameriška vojska ne omogoča hormonske terapije ali operacije za spremembo spola.

Chelsea je po zakonu tako še vedno Bradley. V prošnji za pomilostitev je zapisal, da je dokumente posredoval WikiLeaksu iz ljubezni do domovine in občutka dolžnosti do drugih ljudi. Prošnjo je Obami posredoval njegov odvetnik David Coombs prek pravosodnega ministrstva ZDA. Bela hiša je avgusta sporočila, da bo morebitna Manningova prošnja obravnavana enako kot druge.

Administracija predsednika Obame je do zdaj najbolj neusmiljena do ljudi, ki javnosti posredujejo zaupne podatke. Do zdaj so sprožili postopek proti sedmim osebam, vsi preostali predsedniki skupaj pa so preganjali le tri ljudi. Vse to se dogaja v vladavini predsednika, ki je večkrat obljubil, da bo njegova administracija najbolj odprta v zgodovini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin