SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

BBC: Ženske bodo dobile enako plačo kot moški

0

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Britanska medijska hiša BBC je morala v preteklem letu prvič objaviti seznam najbolje plačanih zaposlenih. Izkazalo se je, da je med njimi kar dve tretjini moških. Več zaposlenih moškega spola si zato želi znižati znesek na svojih plačilnih listah in na tem področju doseči enakopravnost med spoloma.

Jeremy Vine, John Humphrys, Huw Edwards, Nick Robinson, Nicky Campbell in Jon Sopel so uradno ali neuradno izrazili željo po nižji plači. BBC bo njihovim željam ugodil, ni pa še znano, koliko se bodo njihove plače v resnici znižale, poroča BBC.

Šesterica se je za ta korak odločila, potem ko je urednica dopisništva v Pekingu Carrie Gracie v protest proti neenakim plačam odstopila s svojega položaja. Vodstvu je ob tem očitala kršenje zakona o enakosti med spoloma in nepošteno plačilno strukturo zaposlenih.

Na objavljenem seznamu najbolje plačanih zaposlenih oziroma tistih, katerih letna plača presega 150 tisoč funtov, so bili med drugim tudi urednik uredništva Severne Amerike Sopel, voditelj poročil Edwards ter voditelja Radia 2 in Radia 4 Vine in Humphrys. Na njem pa ni bilo Graciejeve in njene kolegice, sicer zunanjepolitične urednice Katye Adler.

Gracijeva se bo, kot še poroča BBC, v pričakovanju, da bo plačana enako kot moški kolegi, vrnila na delovno mesto v Londonu.


Ženske, preverite, koliko več zasluži vaš moški kolega 


 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin