SiolNET. Novice Svet
0,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi ankete na Instagramu storila samomor

0,49

termometer

Instagram
Foto: Pixabay

16-letna Malezijka je na Instagramu objavila anketo, v kateri je sledilce vprašala, ali naj izbere življenje ali smrt. Potem ko je bila večina glasov za smrt, je storila samomor.

16-letnica iz zvezne države Sarawak na vzhodu Malezije je na Instagramu objavila anketo, v kateri je sledilce pozvala, naj se ji pomagajo odločiti med življenjem ali smrtjo. 69 odstotkov tistih, ki so se odzvali, je glasovalo za smrt, potem je storila samomor, poroča britanski časopis The Guardian.

Ramkarpal Singh, odvetnik in poslanec v malezijski zvezni državi Penang, je ob dogodku poudaril, da bi lahko bili vsi njeni sledilci, ki so glasovali za smrt, krivi pomoči pri samomoru.

"Bi bilo to dekle še živo, če bi jo večina spletnih uporabnikov na njenem profilu na Instagramu poskušala odvrniti od samomora? Ali bi jih upoštevala, če bi ji svetovali, naj poišče strokovno pomoč?" je Guardian prenesel Singhove besede.

Telefoni za pomoč v stiski: 

112 – Center za obveščanje

116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik

116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike

01 520 99 00 – Klic v duševni stiski 

Na tragedijo so se odzvali tudi pri Instagramu. "Nosimo veliko odgovornost, da se ljudje pri uporabi Instagrama počutijo varne," je sporočil predstavnik podjetja za azijsko-pacifiški trg, "zato vse uporabnike prosimo, da prijavljajo sporne ali skrb vzbujajoče objave in da stopijo v stik z reševalnimi službami, če opazijo kar koli, kar bi ogrožalo varnost ljudi."

Preberite še:

telefon, fit, hrana Trendi Instagram nad objave, ki spodbujajo motnje hranjenja facebook Novice Za novozelandsko premierko omejitve na Facebooku niso dovolj Borut Pahor Novice Predsednik na Instagramu: Kje je meja, ki je Pahor ne sme prestopiti? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin