Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 9. 2010,
17.22

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 19. 9. 2010, 17.22

8 let, 3 mesece

38. teden: Papež na otoku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pregled tedna od 13. do 19. septembra.

Papež Benedikt XVI. se je mudil na zgodovinskem obisku Velike Britanije. Mnogi Otočani so papeževemu obisku nasprotovali predvsem zaradi obtožb o spolnih zlorabah v Katoliški cerkvi, ki so se dogajale tudi v Veliki Britaniji. Drugi dan papeževa obiska so v Londonu aretirali šesterico, ki naj bi načrtovala teroristični napad na papeža. Rimski škof zaradi tega ni spreminjal programa obiska, ob zaključku štiridnevnega obiska pa je razglasil za blaženega kardinala in misleca Johna Henryja Newmana.

Osrednja tema dogajanja v Evropski uniji je še naprej francoski izgon Romov. Odmevale so besede komisarke za pravosodje Viviane Reding, ki je napovedala postopek proti Franciji in glede izgona Romov dejala, da si ni predstavljala, da se bo v Evropi po drugi svetovni vojni še kdaj zgodilo kaj takšnega. Kasneje je dejala, da je bila njena izjava napačno razumljena, Pariz pa je vseeno izrazil ogorčenje nad njenimi besedami.

Vreme težav ni povzročalo le v Sloveniji, temveč tudi drugod po svetu. Španijo je zajelo močno deževje s točo in vetrom, v New Yorku pa je huda nevihta zahtevala smrtno žrtev. Zobe kaže tudi letošnja sezona orkanov. Njen najnovejši otrok, orkan Karl, je v Mehiki doslej terjal dve smrtni žrtvi.

Ne spreglejte