David Kos

Sobota,
12. 12. 2015,
10.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 12. 12. 2015, 10.44

8 let, 5 mesecev

Žično ograjo bo vojakom pomagalo postavljati podjetje iz Žalca

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Slovenija bo med drugim za postavitev žičnate ograje na južni meji zasebnemu podjetju iz Žalca, ki je pred leti ogradilo tudi ljubljanski živalski vrt, odštela 250 tisoč evrov.

Po več tednih ugibanj in skrivanja podatkov o bodeči žici z ostrimi rezili so v javnost pricurljale prve številke. Kot v Dnevniku pišeta novinarja Uroš Škerl Kramberger in Meta Roglič, je bilo podjetje Minis iz Žalca, ki se ukvarja s postavljanjem ograj, izbrano v okviru javnega naročila. To je bilo oddano 26. novembra, postopek izbire pa se je končal v četrtek.

Kot so za Dnevnik pojasnili na notranjem ministrstvu, je bila pogodba z zunanjim izvajalcem sklenjena zaradi velikega obsega del. Po trditvah ministrstva so ponudbe preverjali pri treh podjetjih, žalsko podjetje pa je bilo kot najugodnejše pozvano k oddaji ponudbe.

Direktor Minisa Bojan Plohl je za Dnevnik potrdil, da so ograjo že začeli postavljati, ni pa želel povedati, kje. Postavljajo bodečo žico, ki jo je kupila vlada in ne njegovo podjetje. Sami sicer izdelujejo svoje ograje in vrata, a teh na meji ne postavljajo.