SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdrahe v jeseniškem odboru SMC

4

termometer

Nekateri člani jeseniškega odbora SMC so prepričani, da lokalni odbor ni pravilno določil kandidatov za občinski svet in župana, zaradi česar so se pritožili na upravno sodišče.

Od odločitve sodišča bo odvisno, ali bo SMC sploh lahko sodelovala v tekmi za svetniška mesta v občinskem svetu in za župana, za katerega kandidira podžupan Jesenic in predsednik lokalnega odbora SMC Miha Rebolj, za Delo piše Blaž Račič.

Rebolj trdi, da so na zbor članov, kjer so potrjevali kandidate, vabili vse člane lokalnega odbora, da so o zboru in tajnem glasovanju o podpori kandidatom napisali zapisnik in ga poslali občinski volilni komisiji (OVK).

Nepravilnosti ali maščevanje užaljenih? Po pravilih SMC bi morali s tajnim glasovanjem potrditi zbor članov lokalne organizacije, vendar najmanj osem članov SMC iz jeseniške občine na zbor članov sploh ni bilo vabljenih, trdi član SMC Boris Dolžan. Kot član stranke na oblikovanje liste SMC nima možnosti pritožbe, zato jo je vložil kot kandidat za člana občinskega sveta na listi SLS.

Sekretar Vitomir Pretnar pravi, da OVK nepravilnosti ni odkrila in da so pritožbo z gradivom poslali na upravno sodišče, ki mora odločiti v 48 urah. Odločitev pričakujejo danes, še poroča Delo.

Rebolj je prepričan, da sta pritožbi vložila nesojena kandidata SMC – Janko Pirc bi bil županski, Dolžan pa svetniški –, ki sta razočarana, ker ju niso kandidirali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin