Ponedeljek,
30. 9. 2024,
18.34

Osveženo pred

3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Natisni članek

Onkološki inštitut

Ponedeljek, 30. 9. 2024, 18.34

3 ure

Za direktorico in strokovno direktorico onkološkega inštituta imenovani zdajšnji vršilki dolžnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Onkološki inštitut | Foto STA

Foto: STA

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je na popoldanski seji za direktorico zavoda imenoval Zlato Štiblar Kisić, za strokovno direktorico pa Janjo Ocvirk. Obe trenutno funkciji opravljata kot vršilki dolžnosti. K imenovanju Štiblar Kisić mora soglasje podati še vlada.

Razpisa za direktorja in za strokovnega direktorja so na onkološkem inštitutu objavili 6. septembra, rok za prijavo pa je bil 14 dni kasneje. Na vsakega od razpisov je prispela po ena prijava.

Prejšnji direktor inštituta Andraž Jakelj je 2. julija odstopil, razlogov za odstop ni navedel. Svet inštituta je za v. d. direktorice nato imenoval Zlato Štiblar Kisić, ki je pred tem 24. junija začela opravljati funkcijo prokuristke zavoda.

Janja Ocvirk pa je funkcijo v. d. strokovne direktorice začela opravljati marca, saj se je dotedanji strokovni direktorici Ireni Oblak iztekel mandat. Tudi Oblak se je sicer potegovala za funkcijo v. d. strokovne direktorice. A je svet onkološkega inštituta, kljub temu da je imela Oblak podporo predstojnikov zdravstvenih sektorjev, za v. d. izbral Ocvirk.