Torek,
11. 5. 2021,
12.08

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

8

Natisni članek

alkotest avtobus pijani vozniki PU Maribor

Torek, 11. 5. 2021, 12.08

2 leti, 11 mesecev

Voznik šolskega avtobusa pijan prevažal otroke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

8

avtobus | Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel še več kot dve uri po nesreči v organizmu 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. | Foto STA

Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel še več kot dve uri po nesreči v organizmu 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Foto: STA

Mariborski policisti so v ponedeljek okoli sedme ure zjutraj obravnavali voznika šolskega avtobusa, ki je med manevriranjem trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča v okolici Ormoža. V trčenju se je poškodovalo steklo na avtobusu, razbilo pa se je tudi več stekel avtobusnega postajališča. V nesreči nihče od otrok ali drugih oseb ni bil poškodovan. Dve uri kasneje je alkotest pokazal, da ima voznik v organizmu 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. 

Voznik avtobusa, na katerem je bilo takrat od deset do 15 otrok, je po trčenju nadaljeval z vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok. Šele kasneje je o poškodbi vozila obvestil svoje nadrejene, ti pa so zahtevali, da obvesti še policijo.

Pod vplivom alkohola vozil šolski avtobus

Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel še več kot dve uri po nesreči v organizmu 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zrakačeprav bi moral biti popolnoma trezen. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

O vseh ugotovitvah so policisti seznanili dežurno državno tožilko pristojnega tožilstva, saj so obstajali razlogi za sum, da je voznik šolskega avtobusa storil kaznivo dejanje. Po preučitvi je pristojna tožilka podala usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Zaradi tega so mu policisti vročili plačilni nalog.
 

Slovenska policija prometna nesreča motor
Novice Že druga smrtna žrtev motorista ta konec tedna