Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 9. 2018,
17.52

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

1

Natisni članek

Marjan Šarec

Sreda, 19. 9. 2018, 17.52

5 let, 7 mesecev

Vlada imenovala dva nova državna sekretarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

1

Marjan Šarec | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vlada je na današnji dopisni seji za državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo imenovala Leona Behina, za v.d. generalne sekretarke na tem ministrstvu pa Natašo Trček. Za državno sekretarko na finančnem ministrstvu je vlada imenovala Sašo Jazbec, ki bo pokrivala predvsem področje proračuna in javnega računovodstva, so sporočili iz vlade.

Kot so na vladi navedli v sporočilu za javnost, zakon o državni upravi določa, da se lahko na finančnem ministrstvu imenujejo največ štirje državni sekretarji. Minister za finance Andrej Bertoncelj je vladi predlagal, da kot tretjo državno sekretarko z 21. septembrom imenujejo Sašo Jazbec, ki je že od aprila 2017 kot državna sekretarka bdela nad področjem proračuna in javnega računovodstva. Pred tem je od novembra 2013 kot generalna direktorica vodila direktorat za proračun na ministrstvu za finance.

Saša Jazbec je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1996 zaključila študij bančno-finančne smeri z delom Izvedeni finančni instrumenti in slovenski finančni trg, leta 2000 pa magistrski študij na isti fakulteti z delom Listinjenje premoženja. Jazbečeva tako postaja tretja državna sekretarka na ministrstvu za finance poleg nekdanje ministrice Mateje Vraničar Erman in Metoda Dragonje.

Leon Behin pa bo z 21. septembrom prevzel funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo. Behin je diplomiral na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani in pridobil naziv univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva. Med drugim je bil v letih 2012 in 2013 vršilec dolžnosti ter nato generalni direktor direktorata za javne službe varstva okolja in investicije v okolje na ministrstvu za kmetijstvo in okolje. V letih 2013 in 2014 je bil namestnik generalnega direktorja direktorata za javne službe varstva okolja in investicije v okolje. Od konca leta 2014 do maja 2015 je bil vršilec dolžnosti, nato pa generalni direktor direktorata za vode in investicije.

Vlada je danes tudi razrešila generalnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo Marka Doblekarja in za v. d. generalne sekretarke imenovala Natašo Trček. Iztoka Žigona je vlada imenovala za v.d. generalnega direktorja direktorata za investicije na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Večino državnih sekretarjev je sicer vlada imenovala na svoji prvi seji minuli teden.

Ne spreglejte