Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
10. 2. 2016,
8.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

vreme veter

Sreda, 10. 2. 2016, 8.38

8 let

Veter podira drevesa, prihaja sneg

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Močan dež je ponoči in zjutraj spremljal tudi silovit veter, ki je podiral številna drevesa. Popoldne se bo vreme umirilo. V naslednjih dneh nas čaka bolj deževno vreme.

Danes bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo ob močnejših padavinah občasno spustila do nižin. Vmes lahko tudi zagrmi. Dopoldne bo na severu prehodno pihal okrepljen severni do severozahodni veter, na Primorskem bo zapihala šibka burja. Ponekod na severu države bo veter v sunkih lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Popoldne se bo veter umiril, padavine bodo slabele in zvečer ponehale. Najvišje dnevne temperature od 1 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov. Po podatkih Urada za hidrologijo Arsa so reke Vipava, Reka, Dragonja in Ljubljanica presegle opozorilne pretoke in se v manjšem obsegu razlivajo na območjih pogostih poplav. Dopoldne bodo reke v večjem delu Slovenije še naraščale, povečini do velikih pretokov. Ponekod lahko pride do manjših razlivanj.

Zaradi visoke gladine in valov morje na izpostavljenih mestih poplavlja nižje dele obale. Ob 10.40 so zaradi povišanega plimovanja morja v Piranu sprožili alarm.

Ponoči se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -5, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli 3 stopinje Celzija.

Jutri bo povečini jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Proti večeru se bo pooblačilo. Zvečer in ponoči se bodo od jugozahoda začele pojavljati rahle padavine. Po nižinah bo lahko tudi snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12 stopinj Celzija.

V petek bodo padavine dopoldne ponehale, najpozneje na severovzhodu. Popoldne se bo delno zjasnilo. V soboto bo pretežno oblačno, spet se bodo pojavile rahle padavine, po nižinah bo lahko tudi snežilo.

Ne spreglejte