SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velika kadrovska okrepitev tožilstva

1

termometer

Na ministrstvu za pravosodje je pred pristojnim ministrom Goranom Klemenčičem in ob prisotnosti generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja priseglo 30 novih okrajnih državnih tožilcev.

Novi tožilci bodo tudi formalno začeli delati na okrožnih državnih tožilstvih v Celju, Kopru, Novem mestu, Murski Soboti, Ljubljani, Kranju, Mariboru in Krškem.

Klemenčič je poudaril, da lahko tožilci s svojim delom v sodnih dvoranah, usmerjanjem dela policije in vodenjem predkazenskih postopkov pomembno spremenijo sodno prakso. Novi tožilci vstopajo v velik sistem, ki ima svoje težave in od katerega javnost veliko pričakuje, je dejal ter dodal, da bo eno temeljnih orodij za njihovo delo Zakon o kazenskem postopku (ZKP). Kratica tega zakona pomeni tudi zdravo kmečko pamet, ki jo je pri takšnem poklicu nujno uporabljati, je opozoril.

Odločitve ne bodo lahke Minister je novim tožilcem zaželel veliko poguma, srčnosti in modrosti pri številnih poklicnih izzivih in odločitvah, ki gotovo ne bodo lahke, ter veliko zadovoljstva in ponosa na pomemben poklic, ki ga bodo z današnjo prisego začeli opravljati.

Fišer je opozoril, da se že zelo dolgo ni zgodilo, da bi imenovali tako veliko novih tožilk in tožilcev. Povedal je, da je bil postopek izbire zahteven, od novih sodelavcev pa poleg strokovnosti pričakuje tudi mladostno svežino in zavzetost, so sporočili s pravosodnega ministrstva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin