Četrtek,
24. 11. 2011,
16.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SLS Radovan Žerjav

Četrtek, 24. 11. 2011, 16.45

8 let

V SLS za spodbudo in zaščito dobrih slovenskih podjetij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
SLS je v Ljubljani predstavila idejo o temeljih predloga kriznega programa protekcionizma za dobra slovenska podjetja. Njeno osnovno vodilo predstavljata spodbuda in zaščita dobrih podjetij.

EU potrebuje močno Slovenijo z zdravim in močnim gospodarstvom, je ob tem izpostavil predsednik SLS Radovan Žerjav.

"Najvišje kakovosti za primerno ceno, ne pa najnižja cena za kakršnokoli kakovost" Žerjav je ob predstavitvi ideje o temeljih predloga kriznega programa protekcionizma za dobra slovenska podjetja poudaril, da je treba v kriznem trenutku razmisliti o jasni smeri. "Odpiram idejo, diskusijo in dajem smer za rešitev, da je treba dajati spodbude vsem našim dobrim podjetjem in to ne z državnimi pomočmi, ampak s spodbudo in zaščito dobrih podjetij, tako da bo na vseh javnih razpisih dosežen cilj najvišje kakovosti za primerno ceno, ne pa najnižja cena za kakršnokoli kakovost," je izpostavil.

Žerjav: Poskrbeti je treba za ustrezen nadzor Kot je tudi navedel, je treba ustrezno spremeniti zakonodajo, pri pripravi sprememb pa za zagotovitev usklajenosti, učinkovitosti in strokovnosti vključiti urad za varstvo konkurence, računsko sodišče ter komisijo za preprečevanje korupcije. Poskrbeti je treba tudi za ustrezen nadzor, je dodal.

"Ne moremo čakati le na to, da nam bodo v krizi pomagali drugi" "Nismo v enostavnih časih, smo v času krize in v kriznih časih se moramo obnašati drugače. Ne moremo čakati le na to, da nam bodo v krizi pomagali drugi, nasloniti se moramo nase. Evropa se ukvarja z reševanjem evra, pri čemer ji v Sloveniji intenzivno pomagamo, vendar je zdaj čas, da se začnemo intenzivno ukvarjati tudi z reševanjem naših dobrih podjetij. EU ne potrebuje šibke Slovenije. Potrebuje močno Slovenijo, z zdravim in močnim gospodarstvom," je še povedal prvi mož SLS.

"Banke bi morale vsaj trikrat do štirikrat povečati obseg financiranja dobrih slovenskih podjetij" Po Žerjavovih besedah pa ne gre razmišljati le o spodbujanju podjetjij, da ta ne bodo izgubila konkurenčne prednosti, temveč je treba pomagati tudi slabim, da bodo postala dobra. Menil je še, "da morajo banke vsaj trikrat do štirikrat povečati obseg financiranja dobrih slovenskih podjetij" in da mora k temu stremeti tudi novi mandatar.