SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V petih točkah: zakaj mora Mramor oditi

0

termometer

Ministru Dušanu Mramorju se zaradi afere, povezane z dodatki za stalno pripravljenost, trese stolček, a sam vztraja, da ne bo odstopil. Zakaj bi moral?

Neuradno naj bi minister za finance Dušan Mramor kot dekan ljubljanske ekonomske fakultete z vsemi dodatki zaslužil 23.310 evrov neto (45 tisoč evrov bruto), vrnil pa bo 3.754,59 evra. Prosil je za vračilo v obrokih.

Že pred dnevi je pojasnil, da ne bo odstopil, saj da je poskrbel, da "so bili tisti, ki so opravili dodatno delo, ustrezno plačani".

Pet razlogov za odhod Katere napake je v tekočem mandatu naredil Mramor in zakaj po dogajanju v zadnjih tednih po našem mnenju ne more kredibilno opravljati vloge finančnega ministra, najpomembnejšega člena vlade?

Odgovore smo združili v pet točk:

1. Ker je izgubil kredibilnost pri zagovarjanju politike varčevanja. "Glede na to, da imamo razmeroma visok proračunski primanjkljaj, so plače v javnem sektorju prvo področje, kjer je potrebno določeno znižanje."

Mladina, maj 2012

"Potem pa naj sami hodijo okrog vlagateljev in jih prosjačijo za denar za socialne transferje brezposelnim, predvsem mladim." (Na pripombo, da sindikati ne bodo privolili v zamrznitev plač.)

Siol.net, maj 2015

"Največje tveganje je, če bi prevladalo prepričanje, da pri teh razmerah ni treba več varčevati in gremo lahko na raven potrošnje iz leta 2008."

Siol.net, september 2015

2. Ker počne to, kar je očital vodstvu DUTB, ki je moralo oditi.

"Izgubil sem zaupanje v glavnega neizvršnega direktorja DUTB, ker me je s svojimi informacijami zavajal, ker so bili dogodki drugačni, kot jih je navajal, zamolčano mi je bilo tudi plačilo za nazaj." (O predlogu za razrešitev Larsa Nyberga.)

Siol.net, oktober 2015

3. Ker z mini davčno reformo ni prepričal niti lastne koalicije.

"Vsi odzivi so bili razmeroma negativni."

Siol.net, november 2015

4. Ker pravi, da nismo več v komunizmu, ravna pa, kot da bi še vedno bili.

"Nismo več v komunizmu." (Ko se je postavil v bran avtorskim honorarjem.)

Siol.net, marec 2015

5. Ker bi moral biti kot najboljši evropski finančni minister zgled.

"Ugledno priznanje našemu finančnemu ministru dr. Dušanu Mramorju gre zato v prave roke, saj je Slovenija v tem času izšla iz hude krize in znova postala finančno stabilna država. Ponosni smo, da je tudi neodvisni in kritični medij, kot je revija The Banker, prepoznal odločenost in uspešnost finančnega ministra dr. Mramorja in slovenske vlade pri reševanju ene najhujših finančno-gospodarskih kriz."

Spletna stran SMC, januar 2016

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin