SiolNET. Novice Slovenija
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Učenci in dijaki brez mask v matičnih razredih

0,13

termometer

Maske v šolah | Nošenje mask za učence in dijake v matičnih učilnicah ni več obvezno. | Foto: Getty Images
Nošenje mask za učence in dijake v matičnih učilnicah ni več obvezno. Foto: Getty Images

Učencem v zadnji triadi osnovne šole in dijakom v srednjih šolah v matičnih razredih po novem ne bo treba nositi zaščitnih mask ne glede na medsebojno razdaljo. Prav tako mask ne bo treba več nositi njihovim pedagogom, a le pod pogojem, da ohranjajo ustrezno varno razdaljo. Učenci od sedmega razreda dalje in dijaki so bili do zdaj lahko brez mask le, če je bilo pri pouku mogoče zagotoviti vsaj meter in pol razdalje, kar pa v šolah skoraj ni mogoče.

Med izjemami pri obveznem nošenju mask, ki jih določajo spremembe vladnega odloka, ki so začele veljati v nedeljo, so otroci v vrtcih, učenci v osnovni šoli in dijaki v matičnem oddelku, vzgojitelji predšolskih otrok in njihovi pomočniki, učitelji do vključno tretjega razreda osnovne šole pri opravljanju neposrednega dela z otroki ter učitelji od četrtega razreda osnovne šole in učitelji na srednjih šolah, če je pri izobraževalni dejavnosti mogoče zagotoviti vsaj dva metra medosebne razdalje.

Maska šola Novice Maske za otroke v vrtcih in šolah niso več potrebne

Zaščitnih mask ne bo treba nositi tistim, ki izvajajo organizirano športno vadbo

Mask ne bo treba več nositi višješolskim in visokošolskim učiteljem, kadar predavajo za zaščitno pregrado iz stekla ali podobnega materiala, niti jih ne bo treba nositi ljudem, ki izvajajo organizirano športno vadbo. Do zdaj veljavni odlok o začasnih ukrepih je zapovedal nošenje mask tako na prostem kot v javnih zaprtih prostorih, če ni mogoče zagotavljati medosebne razdalje najmanj dveh metrov.

Med izjeme je poleg otrok v vrtcih in osnovnih šolah do vključno šestega razreda uvrstil tudi vzgojitelje in pomočnike vzgojiteljev pri opravljanju neposrednega dela z otroki. Za učitelje do vključno šestega razreda osnovne šole pa maske niso bile obvezne, če so lahko zagotavljali vsaj dva metra medosebne razdalje, poroča STA.

zaščitna maska Trendi Miti o maskah – kaj je res in kaj ni?

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin