Ponedeljek,
7. 10. 2024,
9.28

Osveženo pred

4 ure, 46 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Natisni članek

Tomaž Petrovič RTV Slovenija

Ponedeljek, 7. 10. 2024, 9.28

4 ure, 46 minut

Tomaž Perovič se vrača na RTV Slovenija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,59
Tomaž Perovič | Tomaža Peroviča so v preteklosti že nagovarjali, naj se vrne na Kolodvorsko in prevzame enega od vodstvenih položajev. Zdaj bo z največjo medijsko hišo sodeloval kot predavatelj in svoje znanje predajal tamkajšnjim urednikom in novinarjem.  | Foto Mediaspeed

Tomaža Peroviča so v preteklosti že nagovarjali, naj se vrne na Kolodvorsko in prevzame enega od vodstvenih položajev. Zdaj bo z največjo medijsko hišo sodeloval kot predavatelj in svoje znanje predajal tamkajšnjim urednikom in novinarjem. 

Foto: Mediaspeed

Poznavalec televizijskega novinarstva in nekdanji predavatelj na ljubljanski fakulteti za družbene medije Tomaž Perovič se je začasno vrnil na RTV Slovenija, poroča Večer.

Tomaž Perovič je v slovenskem medijskem prostoru prisoten že desetletja. Je urednik istrskega brezplačnega mesečnika Obala Plus, zadnjih šest let se ukvarja s svetovanjem tujim televizijskim hišam pri prenovah informativnih programov. Na RTV Slovenija se vrača začasno kot eden od predavateljev na izobraževanjih, ki jih v sklopu Akademije RTV pripravljajo za urednike in novinarje Informativnega programa Televizije Slovenija.

"Sodelovanje bo trajalo do 31. 12. 2024, za opravljeno delo in prenos vseh pravic na izdelanih izobraževalnih gradivih bo izvajalec prejel skupni znesek v višini 4.500 evrov in DDV," so na RTVS pojasnili za Večer. 

Perovič je sicer eden od ustanoviteljev kultne oddaje na nacionalki Studio City, zasnoval je informativno oddajo 24ur, delal pa je tudi na televiziji Planet TV. V svoji dolgoletni karieri se je med drugim preizkusil kot predsednik uprave časopisne hiše Delo. 

RTV Slovenija
Novice RTVS ima novo članico uprave
Novinarska konferenca skupine Šank Rock. MIha šalehar
Trendi Miha Šalehar se vrača v jutranji program Vala 202