Petek,
26. 7. 2024,
13.16

Osveženo pred

7 ur, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62
ogenj odpadki kurjenje

Natisni članek

Petek, 26. 7. 2024, 13.16

7 ur, 17 minut

Tako visoka je kazen, če na prostem kurite odpadke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62
Kurjenje v vinogradu | Kurjenje odpadkov na prostem je prepovedano, globa za posameznika, ki kuri odpadke na prostem, pa je od 500 do 4.500 evrov. | Foto Simon Bohm

Kurjenje odpadkov na prostem je prepovedano, globa za posameznika, ki kuri odpadke na prostem, pa je od 500 do 4.500 evrov.

Foto: Simon Bohm

Globa za kurjenje odpadkov na prostem, ki je prepovedano, znaša med 500 in 4.500 evri, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto, kjer so v četrtek obravnavali dva primera kurjenja odpadkov na prostem. Kršitelja sta ogenj pogasila ob prihodu policistov, ki bodo zoper njiju podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu, so dodali.

Črnomaljske policiste so nekaj po 19. uri obvestili o zadimljenju in smradu v Jelševniku. Ugotovili so, da je 49-letni kršitelj ob bivalnem objektu kuril odpadke. Zaradi kršitve določil uredbe o odpadkih bodo policisti zoper njega podali predlog drugemu pristojnemu prekrškovnemu organu.

Policisti so zaradi kurjenja in zadimljenja v naravnem okolju posredovali tudi v naselju Prapreška pot okoli 21. ure. Tudi zoper 26- letnega kršitelja bodo podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

Kurjenje odpadkov na prostem je prepovedano, globa za posameznika, ki kuri odpadke na prostem, pa je od 500 do 4.500 evrov, so še sporočili iz PU Novo mesto.

ogenj
Novice Ali lahko kar zakurimo na vrtu?