Torek,
28. 7. 2020,
11.39

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,64

31

Natisni članek

Slovenska vojska Neapelj prometna nesreča vojaki

Torek, 28. 7. 2020, 11.39

3 leta, 9 mesecev

Neapelj: slovenski vojak naj bi bil pijan in naj bi poskušal pobegniti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,64

31

Pripadnik Slovenske vojske, ki je nameščen v Združenem Natovem poveljstvu v italijanskem Neaplju, naj bi bil glede na poročanje italijanskih medijev povzročitelj prometne nesreče s smrtnim izidom, poleg tega naj bi bil alkoholiziran, po nesreči pa naj bi s kraja poskušal pobegniti. To so mu preprečili mimoidoči. "Na srečo smo ga videli in smo ga zadržali. Vzeli smo mu ključe od avta," je v zgornjem posnetku povedal eden od očividcev.

"Fant je poskušal pobegniti. Na srečo smo ga videli in smo ga zadržali. Vzeli smo mu ključe od avta. Potem so ga celo gasilci branili, češ, da smo mi le trdili, da je poskušal pobegniti. Na srečo je bilo tukaj veliko prič, vse skupaj so posnele tudi nadzorne kamere," je povedal eden od očividcev nesreče, v katero je bil v neapeljskem predmestju Pozzuoli vpleten pripadnik Slovenske vojske (SV).

Ministrstvo za obrambo (Mors) je dogodek potrdilo že v ponedeljek. Kot so sporočili, je bil slovenski vojak zunaj delovnega časa in z zasebnim vozilom udeležen v prometni nesreči, v kateri je ena oseba umrla, piše STA. Portala Ilriformista.it in Vesuviolive.it poročata, da se je nesreča zgodila v nedeljo zvečer. Voznik avtomobila naj bi nenadoma zapeljal levo na nasprotno stran vozišča ter presenetil motorista in njegovo sopotnico, sicer karabinjerja in njegovo ženo. Zadnja je pozneje v bolnišnici zaradi poškodb umrla.

Slovenska vojska
Novice Slovenski vojak udeležen v prometni nesreči s smrtnim izidom

Šlo naj bi za podčastnika

Pripadnik SV, šlo naj bi za podčastnika, ki je nameščen v Natovem oporišču v Neaplju, naj bi bil tudi pozitiven na testu alkoholiziranosti, poskušal pa naj bi tudi pobegniti s kraja nesreče, kar pa naj bi mu preprečili mimoidoči, ki so prihiteli na pomoč ponesrečencem, poroča portal Ilriformista.it. Kot navaja portal Vesuviolive.it, preiskava primera še ni končana.

Tudi na Morsu so v ponedeljek potrdili, da je pripadnik SV trenutno v postopku italijanskih preiskovalnih organov. V SV za zdaj niti ne razkrivajo niti ne komentirajo podrobnosti dogodka. Kot so danes pojasnili za STA, različnih, tudi nasprotujočih si navedb ne morejo komentirati, ker o dogodku še ni uradnega poročila italijanskih preiskovalnih organov.

Ker se je nesreča zgodila v tujini, so primer predali veleposlaništvu v Rimu, moškemu pa zagotavljajo tudi konzularno pomoč. V ponedeljek zvečer se je na Twitterju odzval tudi obrambni minister Matej Tonin in ob izrazu obžalovanja za nesrečo zapisal, da bo "pripadniku SV zagotovljeno pravno zastopanje skladno z ustaljeno proceduro", še piše STA.