Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2011,
11.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

komunizem

Četrtek, 15. 12. 2011, 11.49

6 let, 6 mesecev

Se je našel "Tomaž Majer"?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Franc Trunk iz Portoroža ne želi odgovoriti na vprašanje, ali je avtor zapisa o volivcih Zorana Jankovića, objavljenega na spletni strani SDS.

Franc Trunk se že na telefon oglasi kot Tomaž Majer. Tako se je predstavil tudi včeraj, ko je klical v oddajo Radia Slovenije, danes pa je Delo objavilo, da je on avtor zapisa o Jankovićevih volivcih.

Ovadil Pirc Musarjevo Trunk slovenski javnosti ni neznan. Ovadil naj bi že profesorja na FDV Vlada Miheljaka, ker naj bi v eni od svojih kolumn v Dnevniku pozival k "čiščenju nelevih kadrov" in s tem storil kaznivo dejanje spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Znano je tudi, da mu je gradbena inšpekcija oktobra lani porušila hišo v Ljubljani. Časopis Finance je to, da so mu hišo porušili tri tedne po odločbi inšpektorja, primerjal s postopkom v primeru črne gradnje direktorja Lekarn Ljubljana Marka Jakliča v Selu nad Polhovim Gradcem.

Danes smo se z njim pogovarjali, prepričani, da se pogovarjamo z avtorjem odmevnega zapisa. Med drugim nam je povedal tudi, da je bil včeraj na obisku pri informacijski pooblaščenki Nataši Pirc Musar, ki je v ponedeljek ovadila takrat še neznanega pisca. Trunk je povedal, da je tudi on ovadil Pirc Musarjevo. "Moj vir informacij je neizmeren" Ko smo ga vprašali, od kje mu informacije, ki so zapisane v odmevnem zapisu, je dejal, da je vir njegovih informacij neizmeren.

"Vemo, kaj pomenijo mediji, spletne strani, komentatorji na spletnih straneh. V 90 odstotkih 'kibicirajo', v devetih odstotkih podajajo svoje razmišljanje, v zanikrnem enem odstotkov dajo tudi kakšno informacijo, ki je element objektivne možnosti, da je tako. V kolikor odrekate to objektivno možnost, ste sestavni del 80-odstotne populacije v Sloveniji, za katero je raziskava OECD pokazala, da je funkcionalno nepismena," je dejal.

Odzive na zapis "Tomaža Majerja" Franc Trunk ocenjuje kot zelo podcenjujoče do narodovega telesa. "Z narodnim telesom, ki je zaznamovan s 70-letno enoumno indoktrinacijo, ki evidentno poškoduje desno polovico možganov, je z lahkoto manipulirati. Manipulirala je rdeča udbomafija, ki jo še vedno vodi nekoč prvi in še vedno zelo aktualni udbovec Milan Kučan. Vsi njegovi podaniki so se oglasili. Edino varuhinja človekovih pravic je zmogla toliko treznosti, da je rekla, da je stvar sicer lahko diskutabilna, vendar v ničemer sporna. Edini glas rdečega razuma," je pojasnil.

"Zakaj pa ne bi naredil malo slave Tomažu Majerju" Pojasnil je tudi, da je bil psevdonim Tomaž Majer izbran, ker "sem poznal enega Tomaža Majerja, ki je zelo dobra oseba in sem rekel, zakaj ne bi naredil malo slave njemu. Če bi napisal Janez Novak, bi vsak vedel, da se 'zajebavam'".

Besedno zvezo "pri nas na Vrhniki" pa je "Tomaž Majer" po Trunkovo uporabil, ker "Vrhnika nosi zelo sporočilno in zelo globoko ime slovenskega naroda. Vrhnika nosi v sebi Ivana Cankarja".

"Z Janšo sva sklenila, da je pametno, da me opremi z novinarsko izkaznico" Trunk je dejal tudi, da osebno pozna predsednika SDS Janeza Janšo. "V dialogu, kako zaščititi moj psevdonim, pod katerim živim, Franc Trunk, pred Kučanovo oziroma LDS-ovo mafijo, ki je odvod Kučanove mafije, po tistem, ko so me želeli likvidirati v Ziherlovi norišnici, sva sklenila, da je pametno – veste, če se dasta dva pametna človeka skupaj, je kar nekaj pameti –, da me opremi z novinarsko izkaznico Demokracije. Če pelješ enega razumnega človeka v Ziherlovo norišnico na likvidacijo, je to matematično ena proti dva milijona in se ga skorajda ne vidi in ne čuti. Če pa pelješ enega novinarja v Ziherlovo norišnico na likvidacijo, potem se tudi črni Zimbabvejci, ki so se včeraj spustili z drevesa in še vedno jejo banane, oglasijo: 'Ej, vi gor v Sloveniji, ste vi butasti, da se novinarji koljejo v logorju udbomafije, Ziherlovi državni norišnici'," je dejal Trunk.

Berlec: Trunk je pisec pisem bralcev Urednik Demokracije Metod Berlec je povedal, da Trunk zagotovo nima veljavne novinarske izkaznice Demokracije. "Ne vem, lahko da ima kakšno legitimacijo Demokracije iz devetdesetih let. Ampak veljavna je tista iz zadnjega leta. Jaz sem urednik od leta 2002 in od takrat nima naše novinarske izkaznice. Koliko vem, je on pisec pisem bralcev in tu pa tam kaj objavimo," je dejal Berlec.

Na spletni strani Demokracije nismo našli nobenega Trunkovega članka. V članku z naslovom Dan, ko sem prvič slišal za Zorana Jankovića je avtor, ki ni naveden, zapisal stavek: "Spominjam se, da je v Demokraciji o tem precej pisal nekdanji uslužbenec CŠOD (?) Franc Trunk".

Trunka smo poklicali še enkrat in poudaril je, da ni nikoli trdil, da ima veljavno izkaznico Demokracije. "Delal sem za Demokracijo in dobro sem delal. Izkaznice mi niso nikoli preklicali, se pa z njo nikjer ne izkazujem. Imam jo kot suvernir," je dejal.

Je pravi "Tomaž Majer"? V drugem telefonskem pogovoru smo Trunku postavili tudi konkretno vprašanje, ali je avtor zapisa z naslovom Jankovića sta izvolila umetno ustvarjen strah in slovenska radodarnost z državljanstvi, pod katerega je podpisan Tomaž Majer, a Trunk ni želel odgovoriti. Trdi, da je pisal na stran SDS. Ni pa hotel povedati, kateri zapis je njegov.

"Stična točka tega teksta z mano je nedvomno to, da je možno ta tekst razumeti 180 stopinj različno, kot so ga razumeli vsi, ki so se jezili proti temu tekstu. Biti trenirkar je privilegij. Matematični fakt je, da ima Janković med volivci največ idiotov, največ genijev in največ sredine. Takoj za njim je Janša, ki ima enega idiota manj, enega genija manj in dva na sredini manj," je dejal Trunk.

Ne spreglejte