Četrtek,
29. 8. 2024,
18.57

Osveženo pred

4 ure, 14 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,73
Romi grožnja policija Samo Pogorelc Ribnica

Natisni članek

Četrtek, 29. 8. 2024, 18.57

4 ure, 14 minut

Ribniški župan Samo Pogorelc policiji prijavil grožnje s smrtjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,73
Samo pogorelc, župan občine Ribnica | Samo Pogorelc je v sredo na Občini Ribnica gostil predstavnike Romov, s katerimi so se pogovarjali o zagotovitvi vode v romskih naseljih Otavice in Goriča vas.  | Foto Ana Kovač

Samo Pogorelc je v sredo na Občini Ribnica gostil predstavnike Romov, s katerimi so se pogovarjali o zagotovitvi vode v romskih naseljih Otavice in Goriča vas.

Foto: Ana Kovač

Župan občine Ribnica Samo Pogorelc je v današnji oddaji Studio ob 17. uri na Radiu Slovenija, v kateri so govorili o romskih vprašanjih, povedal, da je v sredo dobil grožnje s smrtjo, ki jih je že prijavil policiji. Notranji minister Boštjan Poklukar je grožnje obsodil.

Pogorelc je grožnje prijavil policijski postaji Ribnica, postopek ob prijavi pa je označil kot korekten. Poudaril je, da se zaradi zaostrovanja razmer s posameznimi Romi marsikdo v občini počuti ogrožen, tudi sam.

Poklukar grožnje obsodil in pozval k pomiritvi razmer

V oddaji so gostili tudi notranjega ministra Poklukarja, ki je grožnjo županu obsodil in dejal, da zaupa policiji, da jo bo čim prej preiskala. "Tako kot v primeru policistov gre tukaj za grožnjo uradni osebi, funkcionarju, županu, izvoljenemu na demokratičnih volitvah, kar za samo klimo v državi ni dobro," je dejal.

Pozval je k pomiritvi razmer in zagotovil, da policija dela vse, da bo vzpostavila varnost in da se bodo ljudje počutili varnejše, le čas je potreben, da se pokaže učinkovitost ukrepov.

Pogorelc je namreč v sredo na Občini Ribnica gostil predstavnike Romov, s katerimi so se pogovarjali o zagotovitvi vode v romskih naseljih Otavice in Goriča vas. Na sestanku so se dogovorili, da se bodo Romi vključili v proces integracije, občina pa bo opravila svoj del naloge in jim zagotovila vodo.

Andreja Katič
Novice Katičeva: Obetajo se spremembe, preverjali bomo tudi premoženje nezakonitega izvora
Igor Feketija, državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Novice Igor Feketija: Najbrž je jasno, da bo otrok, ki se rodi v uti brez vode in elektrike, težko zaključil osnovno šolo
Občina Ribnica
Novice Romom v Ribnici voda po vključitvi v proces integracije. Oglasili so se tudi Kočevci.
Tatjana Brajdić
Novice Romkinja Tatjana iz Kočevja: Odnosi med nami in "civili" so katastrofa #video