Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 2. 2016,
10.20

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Komisija za preprečevanje korupcije KPK Boris Štefanec

Nedelja, 7. 2. 2016, 10.20

1 leto

Protikorupcijska komisija nad 32 funkcionarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Komisija za preprečevanje korupcije je zaradi kršitve določbe o prijavi premoženjskega stanja lani uvedla 32 prekrškovnih postopkov. Letos je komisija do roka prejela le 612 prijav premoženja.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je zaradi kršitve zakonske določbe o dolžnosti prijave premoženjskega stanja funkcionarjev lani uvedla 32 prekrškovnih postopkov. Zoper koga so bili postopki uvedeni, pa zaradi spoštovanja predpisov s področja varstva osebnih podatkov niso pojasnili.

Do konca januarja, ko se je iztekel rok za poročanje o spremembah glede premoženja za lani, so sicer na komisiji prejeli 612 obrazcev, čeprav je bilo v bazi podatkov zavezancev za prijavo premoženjskega stanja komisiji na dan 1. februar 14.114 zavezancev.

Na vprašanje, kdo še ni oddal poročila, pa bi ga moral, na KPK niso odgovorili. Pojasnili pa so, da zaznavajo kršitve zakonske določbe, po kateri morajo poklicni funkcionar, nepoklicni župan in podžupan, uradnik na položaju in poslovodna oseba ter državljan, ki opravlja funkcijo v organih EU ter drugih mednarodnih institucijah, na katero je bil imenovan ali izvoljen na podlagi napotitve ali predloga vlade oziroma državnega zbora, takoj, najpozneje pa v enem mesecu po nastopu in prenehanju funkcije ali dela, komisiji sporočiti podatke o svojem premoženjskem stanju.

Podatke o premoženjskem stanju morajo ti zavezanci komisiji sporočiti tudi leto dni po prenehanju funkcije ali dela.

Ne spreglejte