Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 10. 2012,
13.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

zdravo življenje

Torek, 9. 10. 2012, 13.59

8 let

Program Živimo zdravo prispel v Dobje in Rogatec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Krajani Dobja in Rogatca se bodo lahko od oktobra do januarja aktivno vključili v brezplačni program Živimo zdravo. Gre za promocijo zdravja v lokalni skupnosti.

Program Živimo zdravo bo vključeval 12 učnih delavnic, ki jih bodo vodili strokovnjaki. Ti jih bodo seznanili s praktičnimi veščinami ter nasveti za ohranjanje zdravja in preprečevanje bolezni. Program je sicer usmerjen v preprečevanje in zmanjševanje bolezni srca in ožilja.

"S programom Živimo zdravo sledimo cilju, da bi krajanom ponudili konkretna znanja in veščine, potrebne za bolj zdravo in prijetnejše življenje. V naslednjih štirih mesecih bomo krajane v Dobju in Rogatcu v tematskih učnih delavnicah seznanili z dejavniki tveganja za zdravje, s pomenom gibanja in zdrave prehrane, z zdravimi načini priprave hrane, s preprečevanjem in zgodnjim odkrivanjem rakavih obolenj, dvakrat se bodo preizkusili tudi na testu telesne zmogljivosti (hitre hoje na dva kilometra) in niz delavnic končali s skupnim druženjem. Rezultati oziroma učinki programa se lahko izrazijo v izboljšanju merljivih dejavnikov zdravja, kot sta znižanje telesne teže in izboljšanje telesne zmogljivosti," je povedala Tatjana Škornik Tovornik, koordinatorka programa Živimo zdravo na Zavodu za zdravstveno varstvo Celje.

V Dobju bodo program začeli izvajati 9. oktobra, v Rogatcu pa 11. oktobra.

Ker dozdajšnje izkušnje kažejo, da se krajani v delavnice vključujejo z navdušenjem, k udeležbi vabijo vse, ne glede na starost, zdravstveno stanje ali telesno pripravljenost. Na delavnicah bo sicer mogoče opraviti tudi dva testa hitre hoje na dva kilometre, predstavljene bodo osnove zdrave prehrane, kako pridelati sadje in zelenjavo na domačem vrtu in – kar je v današnjem času vse bolj pomembno in neizogibno – kako preprečevati stres in depresijo.

Ne spreglejte