Sobota,
20. 7. 2024,
8.01

Osveženo pred

3 ure, 10 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
gasilci požar kras

Natisni članek

Sobota, 20. 7. 2024, 8.01

3 ure, 10 minut

Požar na Krasu ukročen: na pomoč tudi dež

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
kras požar 2024 | Velik požar je v četrtek izbruhnil blizu vasi Škrbina pod Trsteljem v neposredni bližini požarišča katastrofalnega požara izpred dveh let, nato pa zajel skoraj celoten Trstelj.  | Foto STA

Velik požar je v četrtek izbruhnil blizu vasi Škrbina pod Trsteljem v neposredni bližini požarišča katastrofalnega požara izpred dveh let, nato pa zajel skoraj celoten Trstelj.

Foto: STA

Gasilcem, ki so ponoči čistili in zalivali robove požarišča na Krasu, je na pomoč prišel še dež brez neviht in strel, tako da je ogenj dokončno ukročen, so zjutraj sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko. Kot je povedal vodja intervencije Simon Vendramin, se akcija bliža koncu in naj bi jo zaključili ob 12. uri.

Na Kras sicer zjutraj prihajajo dodatne gasilske enote. Te bodo sodelovale predvsem pri spravljanju gasilskih cevi, ki so jih med gašenjem uporabljali na ponekod tudi zelo težko dostopnem terenu.

Nekatere enote so morale sicer prihod odpovedati zaradi intervencij na svojih območjih, ki so potrebne zaradi nočnih neurij, so še sporočili iz regijskega štaba CZ.

Velik požar je v četrtek izbruhnil blizu vasi Škrbina pod Trsteljem v neposredni bližini požarišča katastrofalnega požara izpred dveh let, nato pa zajel skoraj celoten Trstelj. Gasilcem je delo oteževala močna burja, tudi s pomočjo novih letal za gašenje air tractor in brezpilotnih letal pa so ognjene zublje hitro ter uspešno obvladali.

Kras
Novice Požar na Krasu povsem pod nadzorom,ponoči na terenu 350 gasilcev #video
Jure in Jernej iz Temnice, Kras
Novice Domačini prepričani, da je bil na delu požigalec #video
Požar na Krasu
Novice Požar močno ovira promet, bodite pozorni na konvoje gasilskih vozil #video