SiolNET. Novice Slovenija
Vsebino omogoča Ljubhospic

Foto: Siol.net

  • Messenger
  • Messenger

Plemenito darilo za najbolj ranljive

Vsebino omogoča Ljubhospic

Foto: Siol.net

Človekoljubno poslanstvo edinega stacionarnega hospica v državi, Ljubhospica, je v celoti odvisno od donacij posameznikov in podjetij, ki verjamejo v pomen delovanja zavoda. Ta pomaga neozdravljivo bolnim v zadnji fazi življenja.

Ljubhospic Foto: Klemen Korenjak

Zavod Ljubhospic, ki od februarja 2016 ponovno deluje v Ljubljani, nudi brezplačno 24-urno celostno hospic paliativno oskrbo hudo bolnih oseb. S tem pomaga najbolj ranljivim in njihovim svojcem, da lažje sprejmejo odhod svojih najbližjih.

Multidisciplinarni tim v Ljubhospicu poskuša izboljšati kakovost življenja umirajočih bolnikov, svojcem pomaga olajšati breme, ki ga pogosto nosijo v sebi, v družbi pa spreminja odnos do smrti, da bi kakovost življenja dvignili na višjo raven.

Paliativna oskrba pomeni, da oskrbovancev ne zdravijo, ampak jim samo pomagajo blažiti moteče simptome bolezni. V timu strokovnjakov so poleg zdravstvenega osebja tudi strokovnjaki, ki skrbijo za psihosocialno in duhovno oskrbo.

Financirani zgolj z donacijami

Ljubhospic hospic Foto: Ana Kovač

Čeprav Ljubhospic zagotavlja neprekinjeno celostno strokovno in sočutno oskrbo umirajočih ob koncu življenja, še vedno ni umeščen v državni načrt paliativne oskrbe, zato se še vedno v celoti financira zgolj iz donacij. Daleč največji donator je Lekarna Ljubljana, ki je po finančnih težavah v preteklosti omogočila ponovno odprtje hiše.

Zagotovitev nadaljnjega obstoja edinega stacionarnega hospica v državi je človekoljubno in družbeno odgovorno dejanje ter velikega pomena za kulturo življenja v slovenski družbi.

Postanite podpornik hiše Ljubhospic

Delovanje Ljubhospic lahko podprejo vsi, ki verjamejo v plemenito poslanstvo zavoda, brez katerega bi bila naša družba veliko revnejša.

  • Pomagate jim lahko z SMS-donacijo:
hospic

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo LJUBHOSPIC5 na številko 1919.

Tako boste prispevali 5 EUR za financiranje izvajanja programa v Hiši Ljubhospica – brezplačne celostne hospic paliativne oskrbe.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1 in Telemacha.

  • Svojo donacijo pa lahko nakažete tudi prek bančnega nakazila:

Ljubhospic (Zavod Hospic Ljubljana)

Komenskega ulica 11

SI – 1001 Ljubljana

IBAN: SI56 1910 0001 1315 977

BIC: SZKBSI2X

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin