SiolNET. Novice Slovenija
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor za informacijsko pooblaščenko predlaga Mojco Prelesnik

0,04

termometer

Mojca Prelesnik |  | Foto: STA
Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor je danes v DZ posredoval predlog, s katerim za mesto informacijske pooblaščenke predlaga Mojco Prelesnik. Pahor je ocenil, da Prelesnikova, ki ima za sabo že en mandat na čelu tega organa, izpolnjuje visoke strokovne kriterije za opravljanje te funkcije, so sporočili iz predsednikovega urada.

Na posvetih z vodji poslanskih skupin je predsednik republike ugotovil, da ima Prelesnikova zadostno podporo za izvolitev. Prelesnikovi, ki je bila sicer edina kandidatka za vodenje tega organa, je podporo izrazila večina poslanskih skupin, čeprav nekatere med njimi odločitve še niso uradno sprejele.

Pahor pričakuje, da bodo poslanci o kandidatki odločali na junijski seji državnega zbora.

Javna predstavitev kandidatke bo predvidoma v sredo.

Na javni poziv predsednika republike za mesto informacijskega pooblaščenca pa se je poleg Prelesnikove, ki se ji petletni mandat izteče 17. julija letos, prijavil še novinar Rajko Gerič, a je od kandidature po navedbah Pahorjevega urada odstopil.

Predsednik republike sicer ob oblikovanju predloga za imenovanje informacijskega pooblaščenca ni dolžan objaviti javnega poziva, a se je za to kljub temu odločil, da je omogočil čim širšemu krogu posameznikov in organizacij kandidirati oziroma podati predloge možnih kandidatov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin