Ponedeljek,
19. 8. 2024,
15.57

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19
tablete mamila droge

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 8. 2024, 15.57

2 tedna

Osumljencu preprodaje drog v Kopru odredili pripor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19
Zdravila, tablete | Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog in je bil tudi pravnomočno obsojen. | Foto Shutterstock

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog in je bil tudi pravnomočno obsojen.

Foto: Shutterstock

Koprski policisti so konec julija in v začetku avgusta dvakrat obravnavali 53-letnika, ki ga sumijo preprodaje prepovedanih drog. Osumljenemu so odvzeli prostost in ga v torek privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredil pripor, so sporočili z Policijske uprave (PU) Koper.

53-letnika so policisti 23. julija obravnavali v postopku. Ugotovili so, da ima pri sebi 80 tablet, ki vsebujejo prepovedano drogo, do katerih ni bil upravičen. Količina zaseženih tablet, ki je večja od količine za osebno uporabo, pa je kazala na to, da so bile namenjene za nadaljnjo prodajo. Osumljenemu so tablete zasegli, prav tako so mu odvzeli prostost, po opravljenih postopkih pa so ga izpustili.

Policisti so 53-letnika 12. avgusta ponovno ustavili kot voznika mopeda. V postopku so ugotovili, da poseduje 431 istovrstnih tablet, ki vsebujejo prepovedano drogo, do katerih ni bil upravičen. Osumljenemu so ponovno odvzeli prostost, nakar so ga 13. avgusta privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog in je bil tudi pravnomočno obsojen, so še sporočili z PU Koper.