SiolNET. Novice Slovenija
0,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oljni madeži v Soči, kopanje prepovedano

0,85

termometer

soča
Zaradi onesnaženja reke Soče so v občini Kanal ob Soči na območju od Rodeža do Plavi do preklica strogo prepovedali kopanje v reki. Foto: Getty Images

Zaradi onesnaženja reke Soče so v občini Kanal ob Soči na območju od Rodeža do Plavi do preklica strogo prepovedali kopanje v reki. Dopoldne je namreč manjša količina takrat še neznane snovi odtekla v reko in v vodi pustila madeže. Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da se je manjše izlitje zgodilo pod tovarno Salonit Anhovo. Iz omenjenega podjetja so nato sporočili, da je v Sočo iztekla manjša količina odpadnega olja.

Vzrok onesnaženja sprva ni bil znan, potem pa so novogoriški policisti sporočili, da se je onesnaženje zgodilo pod tovarno Salonit Anhovo. "Po prvih ugotovitvah se je zgodilo manjše izlitje, pogina rib ni bilo, prav tako ni nastala nobena materialna škoda," so popoldne sporočili z novogoriške policijske uprave.

V reko iztekla manjša količina odpadnega olja

Iz podjetja Salonit Anhovo so nato sporočili, da je v Sočo dopoldne iz lovilca olj iztekla manjša količina odpadnega olja. Kot so poudarili, so takoj po odkritju oljnega madeža aktivirali njihovo prostovoljno industrijsko gasilsko društvo, o dogodku pa so obvestili tudi regijski center za obveščanje, občino Kanal ob Soči ter okoljskega in zdravstvenega inšpektorja.

Prostovoljni gasilci so namestili absorpcijske filtre, na terenu so izvedli tudi druge preventivne ukrepe. Novogoriški poklicni gasilci so na reki med drugim postavili zaščitno pregrado. "Ocenjeno je bilo, da je šlo za dogodek manjšega obsega, količina razlitega olja je bila minimalna, ukrepanje je bilo hitro in učinkovito. Dogodek ni v ničemer vplival na pripravo pitne vode," so še sporočili iz podjetja Salonit Anhovo.

Soča Novice Bi lahko tragedije na Soči preprečili? #video Utropitev 15-letnika Novice Utopitev otroka v Soči: policija razkrila, kaj se je dogajalo v usodnih trenutkih Soča Novice V Soči utonil deček, odnesel ga je močan tok

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin