SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

O korupciji tudi v Protikorupcijskih novicah

4

termometer

 | Foto:
Komisija za preprečevanje korupcije je izdala časopis "Protikorupcijske novice", s katerim želi javnost obveščati o aktivnostih komisije.

V Protikorupcijskih novicah se bo mogoče seznaniti z aktivnostmi komisije na področju spodbujanja transparentnosti delovanja javnega sektorja in preprečevanja korupcije.

Korupcija - prisoten, a hkrati tudi obvladljiv pojav Kot so zapisali v komisiji, je "korupcija prisoten pojav, a hkrati tudi obvladljiv. Vendar le, če k njegovemu obvladovanju pristopimo skupaj, z znanjem in medsebojnim sodelovanjem". Kot so še dodali, so novice mišljene kot pripomoček, ki ne bo le prinašal novic o aktivnostih komisije ter dogajanju v Sloveniji in tujini na tem področju, ampak vas bo predvsem obveščal o tem, kaj lahko vsak zase in vsi skupaj storimo pri obvladovanju korupcije.

V mesečniku bodo skušali javnosti posredovati zaznave na področju delovanja javnega sektorja, usmerjene predvsem v identifikacijo zakonskih pomanjkljivosti in nepravilnosti v delovanju, ki predstavljajo tveganja za nastanek korupcije. Javnost bodo obveščali tudi o zakonskih obveznostih po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije, ter ji približali delovanje institucij za preprečevanje korupcije na mednarodni ravni.

Naslednja številka Protikorupcijskih novic izide 5. maja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin